24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiKONCESIJA PLAŽE U CAVTATU: četiri ponude, samo jedna ispravna, a stav Općine...

KONCESIJA PLAŽE U CAVTATU: četiri ponude, samo jedna ispravna, a stav Općine da ovo kupalište ne treba davati u koncesiju

Za koncesiju gradske plaže u Cavtatu iskazala su interes četiri ponuditelja, ali nakon otvaranja ponuda pokazalo se da je samo jedna od njih ispravna. No, istodobno, zbog zapuštenog stanja u kojemu se ta plaža nalazi godinama, načelnik Općine Konavle, Božo Lasić smatra kako ona ne bi ni trebala biti predmetom koncesije, te kako bi trebala imati status gradske plaže o kojoj će skrbiti općina, da bi se mogao kontrolirati njen izgled na tako važnoj lokaciji, kraju rive i početku šetnice prema Ratu, te neposrednoj blizini Franjevačkog samostana. Lasić također drži kako bi se, prije raspisivanja natječaja za ovakve plaže koje se nalaze u zaštićenim povijesnim cjelinama, kao što je to i slučaj s gradskom plažom u Cavtatu, trebalo tražiti mišljenje i smjernice konzervatora.

Prema dopisu koji je stigao na našu mail adresu od Nikše Kordića, u županijskom Uredu za gospodarstvo i more održano je 22. travnja otvaranje ponuda za dodjelu koncesije na pomorskom dobru predjela gradska plaža Cavtat u općini Konavle. Nikša Kordić je vlasnik tvrtke Čičimak d.o.o. čija je ponuda bila najveća, ali i jedina podnesena u zadanom roku i s potpunom dokumentacijom.

Prema zapisniku koji nam je dostavio, na natječaj su pristigle 4 ponude, i to: Arx d.o.o. Cavtat, Čičimak d.o.o. Gruda, Galija d.o.o. Cavtat, U.O. Stasy Cavtat. No, ponude U.O. Stasy i Galija d.o.o. nisu dostavljene na vrijeme, a ponuda ARX d.o.o. nije sadržavala potpunu dokumentaciju.

Pitanje koja je postavio na kraju tog dopisa glase:

Znači li to da je Čičimak d.o.o. sa svojom ponudom koja jedina sadrži svu potrebnu natječajnu dokumentaciju, a ujedno je i financijski najbolja novi zakupnik gradske plaže Cavtat? Hoće li Cavtat napokon dobiti plažu kakvu zaslužuje? – izazvala su pažnju.

Čemu takva pitanja o kojima će, na kraju krajeva, i odgovor i odluka biti predočeni u novom sazivu Županijske skupštine?

Je li razlog leži u stavu Općine koja se ne slaže da se ta gradska plaža uopće dava u koncesiju?

-Ja nisam službeno upoznat s time tko se javio na natječaj za koncesiju gradske plaže u Cavtatu, niti kako su izgledale ponude koje su otvorene, ali je stav Općine Konavle jasan. Zbog izgleda plaže koji je proteklih godina bio besprizoran, smatramo da se plaža ne treba davati u koncesiju, već da o njoj treba voditi brigu općina. Osim toga, naš je stav da bi Županija, prije raspisivanja natječaja za ovakve plaže, trebala zatražiti mišljenje i kriterije konzervatora jer se ona nalazi u zaštićenom dijelu stare jezgre Cavtata, uz sami franjevački samostan – kazao nam je Božo Lasić, dodavši kako očekuje da će županijski ured uskoro službeno obavijestiti Općinu o tom natječaju čije ponude još treba razmatrati Povjerenstvo za dodjelu koncesija.

1 KOMENTAR

  1. Vrlo prozirno i nazalost uobicajena praksa
    kod nasvjerojatno je natjecaj namjesten za odredjenu osobu kad gle iznenadjenja na natjecaj se javi osoba koja jedina udovoljava uvjetima pa se odmah pod hitno trebaju pronaci razlozi
    da se natjecaj ponisti ( ako se ponisti)
    sto reci nego pametnome dosta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić