29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaKoncert u crkvi Male braće: DSO, dirigent Valentin Egel i hornist Toni...

Koncert u crkvi Male braće: DSO, dirigent Valentin Egel i hornist Toni Kursar

Dubrovačko glazbeno proljeće nastavlja se koncertom gudačkog sastava Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem  Valentina Egela u četvrtak, 27. travnja. Koncert će se održati u crkvi Male braće s početkom u 20.30 sati, a solist u Haydnovom koncertu za rog i orkestar br. 2 u D duru biti će Toni Kursar.

Osim spomenutog, na programu će se naći i Mozartov Divertimento u D duru te Serenada za gudače P.I. Čajkovskog.

Dirigent Valentin Egel slovi za jednog od najtalentiranijih europskih dirigenata. Nakon samo četiri mjeseca suradnje s Riječkim simfonijskim orkestrom, na njihovu inicijativu Valentin Egel proglašen je šefom-dirigentom. Pobijedio je 2019. godine na Međunarodnom natjecanju mladih dirigenata „Lovro von Matačić” u Zagrebu, Natjecanju svih njemačkih muzičkih akademija, Dirigentskom natjecanju Radijskog simfonijskog orkestra Leipzig, te je uvršten na popis „Maestri sutrašnjice” Njemačkog foruma dirigenata. Ravnao je orkestrima kao što su Radijski simonijski orkestar Leipzig, Filharmonija BBC-ja Manchester, Državna filharmonija Nürnberg, Karlovarski simfonijski orkestar, Berlinska filharmonija i drugi.

Hornist Toni Kursar dobitnik je prvih nagrada na državnim natjecanjima tijekom svog školovanja, a 2004. godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu te nagradu Ivo Vuljević hrvatske glazbene mladeži. Djelovao u međunarodnom orkestru mladih YMISO, Mladoj dunavskoj filharmoniji, Junge Philharmonie Salzburg, Mostarskom simfonijskom orkestru, Hrvatskom komornom orkestru, Zagrebačkoj filharmoniji, Nordijskom komornom orkestru i Simfonijskom orkestru Lihtenštajna. Godine 2006. upisao je poslijediplomski studij u razredu prof. Radovana Vlatkovića na Universität für Musik und Darstellende Kunst “Mozarteum” Salzburg i 2008. magistrirao sa odlikom. Usavršavao se kod H. Baumanna, A. Friedricha, R. Vlatkovića, F. Re Wekre, F. Gablera, L. Garcie, B. Lipovšeka. Od 2009. zaposlen je kao prvi hornist Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Informacije o ulaznicama dostupne su na broj 091 613 7314, a za građane je kao i uvijek, dostupan niz pogodnosti pri kupnji ulaznice.

—-

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA