32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaOPĆINSKO VIJEĆE: Četiri tisuće poljoprivrednih čestica ide na natječaj

OPĆINSKO VIJEĆE: Četiri tisuće poljoprivrednih čestica ide na natječaj

U Cavtatu je u ponedjeljak održana 21. sjednica Općinskog vijeća na kojoj je među ostalim usvojeno Izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2019., Prijedlog izmjena Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2020., Prijedlog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Općinu Konavle, Prijedlog Odluke o donošenju izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja „Popovići“ itd.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog izmjena Programa demografskih mjera i socijalno zdravstvenih potreba u 2020. godini kojim se zbog trenutne situacije privremeno ukidaju potpore za stambene kredite.

”Nažalost, morali smo birati između ovoga i reduciranja stipendija i naknada za novorođenu djecu. Kad se steknu uvjeti ponovno ćemo vratiti te potpore”, rekao je načelnik Lasić.

U obrazloženju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Općinu Konavle pročelnik Perica Pušić rekao je kako se radi o četiri tisuće čestica, te kako nakon usvajanja ovog dokumenta slijedi raspisivanje javnog poziva.

Direktor ČIZK Pavo Arbulić rekao je kako je Općina Konavle jedina Općina od Splita do Prevlake koja ima sortirnicu, reciklažno dvorište i skladišnu halu.

”Okrenuli smo se edukaciji, tako da će uz račune za lipanj ići letci kako koristiti Reciklažno dvorište. Ove godine sve primamo besplatno, svi kontejneri su postavljeni i označeni”, rekao je Arbulić obrazlažući Prijedlog Odluke o upravljanju reciklažnim dvorištem Općine Konavle.

”Ovo rješava pitanje otpada za Konavle za sljedećih 20 godina”, istaknuo je on.

Također, Općinsko vijeće je odlučilo kako zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Općine neće plaćati najam za travanj i svibanj zbog situacije s koronavirusom, a javne površine neće biti naplaćene za ožujak, travanj i svibanj ove godine.

”Vidjet ćemo što će biti u budućnosti, vjerojatno se neće naplaćivati ni lipanj, ali vidjet ćemo što će se događati”, rekao je načelnik. Istaknuo je kako će uputiti pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću u kojem će zatražiti da svi gosti koji putuju na jug Hrvatske ove sezone mogu doći besplatno autocestom.

”Ne mogu prognozirati što će biti na zimu ne znam. Bit će teško sigurno”, istaknuo je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA