32.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiKombiji s pomoći iz Neuma prešli su granicu na Kleku

Kombiji s pomoći iz Neuma prešli su granicu na Kleku

Kako doznajemo tri kombija pomoći za područja ugrožena potresom, koju su sakupili Neumljani, ipak su uspjeli prijeći granicu na Kleku i uputili su se prema Petrinji.

Vlada RH je u međuvremenu izdala posebne upute za dodatne iznimke Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, koja je omogućila njihov prelazak granice. Razgovarali smo s Nikolom Lovrićem, jednim od inicijatora akcije.

Ravnateljstvo policije u kasnim je popodnevnim satima objavilo uputu za dodatne iznimke vezane uz provođenje Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Prema Odluci objavljenoj na stranicama MUP-a omogućuje se izlazak iz Republike Hrvatske, bez sankcija, svim osobama kojima su oštećene kuće, a imaju izrečenu mjeru samoizolacije. Radi se o uglavnom o našim povratnicima npr. u zemlje EU ili u BiH, koji tamo imaju osiguran smještaj.

Omogućuje se izlazak i osobama koje žive u inozemstvu, a u potresu su im oštećene kuće ili imaju članove obitelji koji su u pogođenim područjima, treba iznimno omogućiti ulazak u RH bez PCR testa ili samoizolacije, u cilju žurnih saniranja štete. Kao dokaz potrebno je predočiti vlasnički list, odnosno drugu relevantnu dokumentaciju.

U svim slučajevima dovoženja humanitarne pomoći, uključujući pojedinačnu pomoć, omogućuje se ulazak u RH bez PCR testa ili samoizolacije, ukoliko se prilikom obavljanja granične kontrole utvrdi da se doista radi o humanitarnoj pomoći. 

Tri kombija osnovne pomoći za Petrinju vraćena s granice na Kleku

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA