32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiJAVNI POZIV za zamjenu persijana u Gradu, moraju biti od drva, tri...

JAVNI POZIV za zamjenu persijana u Gradu, moraju biti od drva, tri su mjere za dobijanje bespovratnih sredstava

Grad Dubrovnik će danas, petak 15. ožujka, objaviti javni poziv za dodjelu potpora stanovnicima povijesne jezgre Grada Dubrovnika za očuvanje i obnovu tradicionalne stolarije za 2024. godinu.

Tekst javnog poziva bit će dostupan na web stranici Grada. Potpore će se dodjeljivati kao bespovratna sredstva za sufinanciranje obnove stolarije (prozori i persijane/škure) na stambenim objektima u povijesnoj jezgri Grada kroz dvije mjere:

Mjera 1. Održavanje postojeće stolarije, što podrazumijeva sufinanciranje ukupnih troškova sa 70%, ali ne više od 1.000 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 30% snose sami Prijavitelji.

Mjera 2. Zamjena postojeće stolarije, za sufinanciranje ukupnih troškova sa 50%, ali ne više od 2.500 eura s uključenim PDV-om po kućanstvu, dok ostatak troška od 50% snose sami Prijavitelji.

Bespovratna sredstva za sufinanciranje osigurava Grad Dubrovnik u ukupnom iznosu od 30.000 eura, dok je Investitor dužan ishoditi posebne uvjete zaštite kulturnog dobra i prethodno odobrenje za radove održavanja i zamjene postojeće stolarije kod Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Vanjsku stolariju potrebno je izvesti od drva, uz poštivanje svih tradicionalnih detalja izvedbe, s mogućnošću prilagodbe radi osiguranja energetske učinkovitosti građevine.

Potpora se može odobriti samo za stambene objekte koji se koriste za potrebe stanovanja, ne i za one koji se iznajmljuju u turističke ili neke druge svrhe, a svi ostali uvjeti te popis potrebne dokumentacije navedeni su u tekstu javnog poziva.

Rok za prijavu počinje danom objave Javnog poziva na službenoj stranici Grada Dubrovnika i traje zaključno do 11. listopada 2024. godine do 12:00 sati. Sva dokumentacija podnosi se u PDF formatu i to  na e-mail adresu stolarija@dubrovnik.hr  ili se predaje neposredno u pisarnicu Grada Dubrovnika.

Program  je izrađen u skladu sa smjernicama Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA