29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiIZLAZNA ANKETA: Franković i Capor u drugom krugu?

IZLAZNA ANKETA: Franković i Capor u drugom krugu?

Prema projekcijama izlazne anketa, najviše glasova građana dobio je HDZ-ov kandidat Mato Franković, i to 35 posto od ukupnog broja ispitanika. No, navedeni postotak nije dovoljan za pobjedu u prvom krugu pa će se u drugom krugu za čelno mjesto Grada boriti s Đurom Caporom koji je osvojio 15 posto glasova ispitanika. Gusto je između Capora i Andra Vlahušića, kandidata platforme ‘Dubrovnik-naš Grad’, koji je dobio 14 posto glasova.

Sljedeći je Pero Vićan (DDS) s 10 posto glasova, a potom slijedi Ivan Tropan, SDP-ov kandidat, s devet posto glasova. Na šestom mjestu je Maro Kristić (Most) s osam posto, potom Željko Raguž (DUSTRA) sa sedam, a na samom začelju je Ivana Kočevski (Domovinski pokret) s dva posto glasova.

Što se tiče sastava Gradskog vijeća, u Vijeće ulazi HDZ (36 posto), ‘Srđevci’ (15 posto), SDP (11 posto), DDS (9 posto), HNS (9 posto), DUSTRA (8 posto), Most (7posto). KLGB Ivice Roka (4 posto) malo je falilo prijeći prag.

HDZ bi trebao osvojiti devet mandata, KLGB Srđ je Grad tri mandata, a po dva SDP, DDS, Andro Vlahušić i HNS te DUSTRA. Most bi trebao osvojiti jedan mandat.

Ekskluzivne ankete Dubrovačkog dnevnika rađene su na 16 biračkih mjesta na devet lokacija odnosno uzorku od 1 500 ispitanika. To su ujedno i sedme izlazne ankete koje je proveo portal Dubrovački dnevnik. Podsjetimo, izlazne ankete pokazale su se točnima u razini statističke pogreške, čime su postale relevantan faktor u izborima na području Dubrovnika. 

Ipak, potrebno je posebno naglasiti kako ovo nisu službeni rezultati izbora, nego projekcije, na temelju odgovora reprezentativnog uzorka ispitanika. Konačni rezultat izbora znat će se nakon službene objave Državnog izbornog povjerenstva.

IZVOR: Dubrovački Dnevnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić