23.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 17 kolovoza, 2022
NaslovnicaLifestyleIza kulisa plesne predstave Gatsby kriju se predivne ljubavne priče dubrovačkih pomoraca

Iza kulisa plesne predstave Gatsby kriju se predivne ljubavne priče dubrovačkih pomoraca

Iza plesne predstave Gatsby – glam & fire koja je nedavno premijerno izvedena na sceni Kazališta Marina Držića, u produkciji Studia Stage, krije se ljubav. Ljubav prema glazbi, ljubav prema pokretu, plesu, ali i ljubav koja je tri sudionice predstave, strankinje dovela u naš grad, ljubav koja je rođena na kruzerima na kojima plove naši pomorci. Kad se sve te ljubavi uz ogromni entuzijazam spoje na jednom mjestu, uspjeh ne može izostati.

Sve je krenulo od ideje dviju sestara, Belinde Marić i Betine Milić zaljubljenica u ples koje su odlučile osnovati Studio Stage koji će pružiti i stvoriti priliku za plesače, a ujedno i producirati plesne predstave. S obzirom na dosadašnje iskustvo produciranja, režiranja i koreografiranja plesnih predstava, na ideju za Gatsby glam & fire došle su već prošle godine.

-Za svaku novu predstavu nam je cilj da bude za stupanj bolja od od prethodne, pa nam je to bila nit vodilja i ovaj put. Pozvale smo Patrycju Bačić u naš tim, i ne zna se tko je bio sretniji što je pristala koreografirati predstavu – ona ili mi. Obzirom na koronu, realizacija projekta je počela kasnije od planiranog, ali uz puno truda smo uspjele odraditi premijeru u ovoj godini. Organizirale smo audiciju kroz koju smo odabrali plesnu postavu i moram priznati da smo presretne i iznenađene zbog broja prijavljenih plesača, pogotovo nismo očekivale toliki odaziv odraslih plesača – kažu sestre Belinda i Betina koje u planu imaju još jako puno različitih projekata.

PLESAČI: Bačić Patrycja, Domaćin Mihaela, Drew Vidoš Melissa, Jurišić Lujo, Kristić Karla, Kukrika Monika, Mutapčić Ena, Tomić Lukša, Vokal – Glavić Emilly

-Premijera je uvijek zahtjevna, nakon toliko rada iščekuješ reakciju publike koja je hvala Bogu i ovog puta bila pozitivna. Stizale su nam brojne poruke i čestitke, publika je zaista uživala, a nama je drago pružiti im radost i na ovaj način. Ovo je zaista bio jedan drukčiji show nego je dubrovačka publika imala dosada priliku gledati. Predstavu planiramo još izvoditi, nadamo se i pred punim kazalištem kad mjere dozvole, a u planu nam je obilaziti i druge gradove u Hrvatskoj – dodaju sestre.

Betina Milić i Belinda Marić

Pravi draguljčić zanimljivosti je da u predstavi sudjeluje nekoliko dubrovačkih nevjesta, supruga dubrovačkih pomoraca. Svaka je svojim prijašnjim iskustvom sudjelovanja u plesnim produkcijama na kruzerima ili teatarskim pozornicama, doprinijela realizaciji ove predstave.

Patrycja Bačić, Emily Glavić i Melissa Drew Vidoš zamijenile su Njemačku, Veliku Britaniju i Kanadu dubrovačkim adresama. Jer, dom je tamo gdje je srce. Pronašle su ljubav na brodu, spakirale kufere i sljedeći srce stigle u Dubrovnik gdje su s dubrovačkim pomorcima svile obiteljska gnijezda. Predstava Gatsby – glam & fire vratila ih je u neki “prijašnji život”. Ispričale su nam pozadinu njihove karijere kao i to na koji način ih je privukao dubrovački kraj.

PATRYCJA: Rodila sam se u Poljskoj, a u Njemačkoj sam živjela od svoje treće godine. Završila sam plesno/muzičku akademiju u Berlinu te sam surađivala sa svjetskim zvijezdama (otvaranje SP 2006 Shakira, Wyclef Jean, Toni Braxton…). Mjuzikli, TV shows, turneje i kazališne produkcije moja su profesija i strast. Također sam radila na putničkom brodu kao plesačica i voditeljica show ansambla, što mi je dalo mnogo iskustva i pomoglo da krenem u veće izazove i ostvarim svoje snove da postanem koreografkinja i producentica. Na brodu sam upoznala i svog supruga Antuna s kojim sam prije devet mjeseci dobila prekrasnu djevojčicu Emmu Franczesku.

koreografkinja i plesačica Patrycja Bačić sa suprugom

U Dubrovnik sam doselila 2015. prvenstveno zbog ljubavi, a onda su me još očarali more, grad, burek od sira i opuštena atmosfera za razliku od užurbanog Berlina. Nekad je, za mene, atmosfera i preopuštena pa moram reagirati da stvari ne bi izmakle kontroli. Bez teškog rada i znoja nema dobrog showa, a ja ne želim dobar show, ja želim najbolji jer ovaj grad to treba i to zaslužuje. Presretna sam što sam upoznala Belindu i Betty te postala dio Studio Stage kako bi i dalje mogla raditi ono što volim i što radim cijeli život. Dubrovnik ima dosta predivnih plesača s kojima uživam raditi.

Za predstavu Gatsby – glam & fire Patrycja je osmislila sve koreografije, vježbala plesače više mjeseci skoro svaki dan te i sama plesala. U slobodno vrijeme kaže uživa s obitelji i prijateljima, a život s pomorcem, smatra, može razumjeti samo žena pomorca.

Za glazbeni dio predstave bila je zadužena Emily Glavić.

EMILY: Dolazim iz Velike Britanije i prije sedam godina upoznala sam svog supruga i tada sam se odlučila preseliti u Dubrovnik. Sviđa mi se ovakav način života, pogotovo jer smo tako blizu mora, naravno da mi svakodnevno nedostaju obitelj i prijatelji, ali jako sam zadovoljna ovdje. Vrhunac moje karijere bio je definitivno rad na brodovima, imala sam dovoljno sreće da nastupam u mnogim kazalištima, i sve to putujući.

Biti dio Gatsby – glam & fire za mene je bila ogromna stvar, ne samo da sam prvi put nastupila u Kazalištu Marina Držića, već sam ponovno bila dio ansambla pa je bilo zaista zabavno i definitivno nešto što bih ponovila.

pjevačica Emily Glavić sa suprugom

Osim ovakve suradnje na predstavi, Emily kaže i kako postoje grupe podrške za one koji su doselili u Dubrovnik, a koji dolaze iz različitih zemalja gdje razmjenjuju iskustva, ali i gdje sklapaju neka nova prijateljstva.

Melissa Drew Vidoš je inače iz Kanade, a plesom se kaže počela baviti već s četiri godine. Izuzetno je zahvalna učiteljima koji su je vodili kroz ples i naučili je da bude disciplinarana, profesionalna i kreativna.

MELISSA: Nekoliko godina radila sam u Torontu kao plesačica izvodeći različite vrste predstava, a također sam podučavala ples u različitim plesnim studijima, uključujući vlastiti program, dok nisam krenula dalje i započela karijeru na Royal Caribbean Cruise Lines. Dok sam gradila karijeru upoznala sam i svoga supruga Iva Vidoša. U to je vrijeme bio prvi časnik palube. Imali smo sreće da smo veći dio mog dugog ugovora proveli zajedno, jer je nedugo nakon što smo se upoznali, dobio unaprjeđenje za kapetana broda.

Suprug i ja smo se vjenčali 2012., a nekoliko mjeseci kasnije zatrudnjela sam i rodila naše prvo dijete (Mayu) 2013. i drugo (Lukas) 2016. Od tada nadalje, nikad više nisam mislila da ću kao plesačica stupiti na pozornicu. Na moju sreću i dalje sam dio zabavne industrije. Od 2007. radim za WBFF Entertainment (World Beauty, Fitness and Fashion). Organiziram i vodim različite tipove emisije bez obzira mogu li putovati ili ne, radim putem interneta. Nadam se da ću jednog dana donijeti WBFF Entertainment u Hrvatsku.

plesačica Melissa Drew Vidoš

Predstava Gtasby me vratila u “element”. Bila sam jako sretna što će moja djeca moći gledati majku kako nastupa i vidjeti onu stranu koju možda nikad nisu poznavali. Jako sam se zabavljala plešući zajedno s ovom skupinom ljudi i stvarajući odnose s novim prijateljima koji će, nadam se, trajati jako dugo. Živeći u Dubrovniku tako daleko od kuće i obitelji, moji prijatelji postali su moja obitelj što mi ove odnose čini izuzetno važnima. Dvije su stvari koje mi najviše nedostaju iz životu u Kanadi. Prvo i najvažnije je moja obitelj. Jako smo bliski i nedostaju mi, posebno sada kad imam vlastitu djecu. Drugo je mogućnosti koje se pružaju u većem gradu, a koje ne mogu ponuditi svojoj djeci, to su veće mogućnosti kao i razina obuke i treniranja kojh nema baš u malom gradu. No moram reći kako i ovdje ima toliko lijepih stvari i zaista imam veliku sreću da ovdje živim tako ugodan život.

FOTO: Lea Pavlović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA