29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleInicijativa Ruka pomoći dostavila 630 obroka građanima starije dobi

Inicijativa Ruka pomoći dostavila 630 obroka građanima starije dobi

Mjesec dana otkada je inicijativa Ruka pomoći započela s djelovanjem na području Grada Dubrovnika i šire okolice, volonteri su obavili 926 i dostavili 630 obroka, ali i drugih higijenskih potrebština i lijekova građanima starije životne dobi.

“Ruka pomoći je prva takva inicijativa na području grada Dubrovnika te među prvima u RH, koja je imala za cilj pružiti pomoć našim sugrađanima starije životne dobi, nemoćni i lošeg zdravstvenog stanja u pogledu nabave prehrambenih, higijenskih namirnica kao i lijekova iz ljekarni, a sve putem mobilnog kontakta telefonskim uređajem. Bili smo upoznati sa uputama nacionalnog stožera da je upravo ta skupina naših sugrađana najugroženija od infekcije COVID-19!

Odmah potom inicijativi su se priključili i restorani sa područja grada Dubrovnika i to: Orsan, Veranda i Azzuro te je inicijativa Ruka pomoći uz gore navedene potrepštine navedenoj skupini sugrađana započela sa dostavljanjem toplih obroka – ručaka (pečeno, kuhano, salata, slatko….).

Prilikom same dostave članovi inicijative se vode uputama o samozaštiti kao i zaštiti korisnika te nema fizičkog kontakta s korisnicima već isključivo putem mobitela/telefona i dostave na kućnom pragu.

U ovih mjesec dana članovi inicijative Ruka pomoći OBAVILI SU 926 POSJETA prema našim sugrađanima sa higijenskim, prehrambenim potrepštinama te lijekovima iz ljekarni.

Isto tako inicijativa Ruka pomoći uz gore navedeno DOSTAVILA JE I 630 TOPLIH OBROKA – RUČAKA našim najugroženijim sugrađanima.

Također uvidjevši da je vanjskim korisnicima Doma za umirovljenike Dubrovnik, ukinuta dostava toplog obroka, inicijativa se uključila te od 14. travnja 2020. svakodnevno nosi topli obrok – ručak tim korisnicima kako isti (33 kućanstva) ne bi ostali bez obroka.

ETO NAS: Dubrovčani/ Volonteri u akciji kontra COVID-a 19

I naravno sve ovo gore navedeno, uključujući vanjske korisnike Doma za umirovljenike je BESPLATNO, od same hrane, pripreme i dostave, ali se zato i zovemo Ruka pomoći jer nam je sada zajedništvo i pomoć jednih drugima potrebnija nego ikada! Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima inicijative od Luka, Mirka, Maje, Iva, Željka, Marina, Mirele, Damira, Ane… na velikom odricanju i ljubavi za druge!

Umorni smo, imamo obitelji, bojimo se zaraze. ali samo ljubavlju jednih za druge možemo pobijediti ovaj virus!”, napisao je Denis Pavela na FB profilu Inicijative.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA