13.8 C
Dubrovnik
Subota, 26 studenoga, 2022
NaslovnicaLifestyleHumanitarna akcija župa i crkava Dubrovačke biskupije za kupnju tri aparata za...

Humanitarna akcija župa i crkava Dubrovačke biskupije za kupnju tri aparata za ginekološki odjel

Tijekom marijanskog mjeseca listopada vjernici svih župa i crkava Dubrovačke biskupije ujedinjuju se u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstva za kupnju prijeko potrebna tri aparata za potrebe ginekološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik.

Riječ je o aparatima pomoću kojih roditelji prvi put čuju otkucaje djetetova srca i koji služe za praćenje srčanih tonova djeteta u utrobi majke i kontrakcija trudnica. Bolnica trenutačno ima samo tri takva uređaja koja se svakodnevno koriste, a time i troše, te nisu dovoljna za nadzor trudnica. Jedan od uređaja koji bi se nabavio bi bio i za praćenje blizanačke trudnoće.

Svi koji žele mogu svoje priloge ostaviti u kutije ili košarice u crkvama namijenjene za ovu akciju pomoći ginekološkom odjelu. Do kraja mjeseca bilo bi potrebno prikupiti novčani iznos od 152.000 kn.

U biskupijskom dopisu kojeg potpisuje generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. Ivica Pervan piše: „Želimo u ovo naše doba osluškivati poticaje Duha i uočavati potrebe braće i sestara te ispruženom rukom pomagati što više možemo.“  Također se izriče zahvala svima koji su sudjelovali u prijašnjim humanitarnim akcijama jer kao kršćani trebamo pomagati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA