12.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 21 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiHotel Petka i hostel Sol zatvaraju svoja vrata do 1. ožujka 2021.,...

Hotel Petka i hostel Sol zatvaraju svoja vrata do 1. ožujka 2021., dugogodišnji zaposlenici će se zbrinuti

Hotel Petka i hostel Sol koji zatvaraju svoja vrata do 1. ožujka 2021., potvrdio nam je to Drago Nosić, generalni direktor tvrtke Sol Tourisma d.o.o. Uprava se na ovu odluku odlučila zbog negativnih posljedica i očekivanja koje imaju zbog utjecaja koronavirusa na negativno poslovanje objekata, ali i na turistički sektor u cjelini. Dugogodišnji zaposlenici ovih smještajnih objekata bit će, do ponovno otvaranja, zbrinuti kroz program očuvanja radnih mjesta.

Informaciju o zatvaranju oba objekta u sastavu tvrtke Sol Tourism, hotela Petka i hostela Sol, potvrdio nam je Drago Nosić, generalni direktor.

“Točno je da je pred hotelom Petka, koji posluje u sastavu tvrtke Sol Tourism, proces optimizacije i smanjenja troškova te je u skladu s tim pokrenut proces konzervacije objekta i pauziranja poslovanja. Ni hostel Sol, koji posluje unutar iste turističke tvrtke, neće obavljati redovnu djelatnost u sljedećem razdoblju.”

Nosić je istaknuo kako je ovakva odluka uvjetovana negativnim posljedicama i očekivanjima koje imaju zbog utjecaja koronavirusa na redovno poslovanje njihovih objekata, ali i turistički sektor u cjelini, osobito na području Dubrovnika.

Kad su pak zaposlenici u pitanju, Nosić je kazao da će dugogodišnji zaposlenici biti zbrinuti.

“Svi dugogodišnji zaposlenici naših objekata do trenutka njihovog ponovnog otvaranja u Dubrovniku zbrinuti su kroz program očuvanja radnih mjesta. Ponovno pokretanje poslovanja na destinaciji Dubrovnik planiramo 1. ožujka 2021. godine” potvrdio je.

“Vremena ispred nas su zahtjevna i u svrhu očuvanja stabilnosti sustava ovakvu odluku smatramo nužnom. Vjerujemo, a komunikacija s ključnim partnerima nam to i potvrđuje, kako će interes za sezonu 2021. biti značajan te će nam omogućiti nastavak uspješnog poslovanja” zaključio je Nosić.

FOTO: Screnshoot Google Maps

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA