8.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 28 studenoga, 2022
NaslovnicaVijestiRegionalna agencija DUNEA predstavila natječaj za zapošljavanje žena

Regionalna agencija DUNEA predstavila natječaj za zapošljavanje žena

Regionalna agencija DUNEA danas je u prostorijama Općine Župa dubrovačka predstavila natječaj ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II’ financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Informativni dan organiziran je u sklopu projekta“ Znanjem do Eu fondova“, a vodila ga je Gorana Margaretić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu strateških dokumenata i programa. Tijekom izlaganja predstavnici jedinica lokalne samouprave Župa dubrovačka i Konavle upoznati su s općim ciljevima natječaja, predloženim aktivnostima projekta, te prihvatljivim izdacima.

‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II’ nastavak je prethodnog poziva namijenjenog zapošljavanju žena koji za cilj ima osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, a koji će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika .

Hrvatski zavod za zapošljavanje- Područni ured Dubrovnik, obvezni je partner u prijavi na natječaj, te je slijedom toga predstavnica Zavoda Katarina Krile prisutnima iznijela podatke o broju nezaposlenih na području Općina, te uvjetima za zapošljavanje žena ciljane skupine.  

Za drugu fazu Poziva, koji se dosad pokazao iznimno korisnim, jer omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, predviđena je ukupna alokacija od 550 milijuna kuna. U završnoj fazi projekta predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena kako bi bile konkurentnije na tržištu rada.

Natječaj je otvoren do 28.02.2021. Iznos bespovratnih sredstava po projektu je pola milijuna do pet milijuna kuna, a sufinanciranje projekta je 100 posto. Više informacija te potrebni obrasci mogu se preuzeti na sljedećim poveznicama: http://www.strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr.

Informativni dan održan je u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim Regionalna agencija DUNEA pruža potporu jedinicama lokalne i područne samouprave i ostalim javno-pravnim tijelima s područja Dubrovačko-neretvanske županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz EU fondova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

KOMENTAR TJEDNA