25 C
Dubrovnik
Naslovnica Dupromo NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Tri recepta bez glutena za svaki dan

NA POLICAMA BUTIGE ZDRAVLJA: Tri recepta bez glutena za svaki dan

Ovako finim i zdravim receptima ne treba uvod. Ovo su recepti u kojima je gluten zabranjen i koji će svakom “bezglutencu” olakšati život i kuhanje.

Riža na mlijeku kao doručak koji vraća u mladost

Potrebni sastojci:

½ šalice riže dugog zrna

½ l rižinog mlijeka

1 žlica šećera kokosovog cvijeta

¼ žličice cimeta

Prstohvat himalajske soli

Priprema: Zakuhajte rižino mlijeko sa šećerom, soli i cimetom te dodajte rižu i miješajte. Kuhajte 10-15 minuta pa stavite hladiti da se smjesa malo stisne i zgusne. Kasnije dekorirajte i “začinite” sastojcima koje volite kao što je suho voće.

Svatko je barem jednom jeo palentu s mlijekom ili vrhnjem i svatko je barem jedan skuhao palentu s malo soli i poslužio ju kao prilog. Mi smo tu da to zaustavimo, jer vam donosimo potpuno drugačiji recept za palentu.

Popečci od palente jednostavni su za napraviti, a kao prilog će potpuno promijeniti vaše viđenje inače “dosadne” palente i pokazati vam kako dobrih bezglutenskih priloga ima.

Popečci od palente

Potrebni sastojci:

150 g palente

½ glavice luka

1 žlica kokosovog ulja

1 jaje

Himalajska sol

Listići mente

Priprema: Luk popržite u tavi na maslinovom ulju. Pomiješajte prženi luk sa prethodno skuhanom i vrućom palentom, jajetom i nasjeckanim listićima mente. Posolite i oblikujte popečke te ih zapecite na neljepljivoj tavi.

Znamo da svi vole slastice, a priprema kolača, torti, muffina ili bilo kojeg drugog deserta “bezglutencima” je otežana. Ili u ovom slučaju, olakšana.

Kokos žličnjaci

Potrebni sastojci (za oko 20 kom):

6 bjelanjaka

600 ml sjeckanog kokosa

Prstohvat himalajske soli

3 žlice meda ili stevija 

Kokosovo ulje za namazati pleh

Priprema: Upaliti pećnicu na 130-140°C. Čvrsto istući bjelanjke sa soli te postepeno dodavati med/steviju i dalje miksajući. Na kraju žlicom nježno umiješati sjeckani kokos.

Žlicom vadite oblike i stavljajte ih na prethodno dobro namašćen pleh, jer se lako zalijepe. Pecite 50-ak minuta dok ne dobiju lijepu krem-žućkastu boju.

Tjestenina je prije nekoliko godina svakom onom tko pati od celijaklije uzrokovala velike probleme. Danas to više nije tako, jer postoji mnoštvo alternativa i bezglutenskih tjestenina.

Pratite novitete na facebook stanici, a očekujemo vas na adresi:

Butiga zdravlja, Mercante, Vukovarska 22

Radno vrijeme:
od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati
subotom od 8 do 14 sati

sponzorirani članak, Izvor: TEKST/ FOTO Tvornica zdrave hrane

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Kakve knjige voli Hrvoje Ivanković?

Nevoljko kreirajući ovu „top listu“ više sam mislio na knjige koje sam izostavio nego li na one koje sam u nju uvrstio,...

“Ulicama našeg Grada” – idući tjedan Brass kvintet i klapa FA Linđo

Kulturno – zabavni program "Ulicama našeg Grada" kojeg organiziraju Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika nastavlja se i idućeg tjedna....

Dubrovnktv.net

Slavonskobrodski biciklisti: “S ponosom prođemo kroz cijelu Hrvatsku i dolazimo u naš najljepši Grad”

Udruga slavonskobrodski biciklist i ove je godine, 11. put po redu, povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja...

SUSRETI UTORKOM: : “Oluja” je svim braniteljima dala krila pobjednika

Je li odlazak ministra Medveda u Grubore umanjuje žrtvu hrvatskih branitelja? Je li sazrelo vrijeme da predstavnik SDSS-a pođe u Knin...

PRIDRUŽITE SE U HLADU IGORU & DADU: Zvonimir Deranja Popaj

U ovotjednom izdanju hlada družili smo se s bivšim nogometašem Hajduka Zvonimirom Deranjom Popajem. Prošli smo kroz njegovu karijeru, klubove, saznali čime...

SUSRETI UTORKOM/ Božo Lasić: bolje je nego sam očekivao, ali stiže jesen…

Nisam pesimist, samo sam oprezan - kazao je Božo Lasić, konavoski načelnik na naše pitanje je li bio katastrofičan u procjenama...

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić