27.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiHoće li megajahte spasiti turističku sezonu?

Hoće li megajahte spasiti turističku sezonu?

Nautički turizam jedna je od turističkih grana za koju se predviđa enormni pad potražnje gostiju. U Francuskoj, Španjolskoj i Italiji predviđaju pad od čak 80 posto. Ni Hrvatska od toga neće biti izuzeta. Ali, najave govore kako bi upravo Hrvatska ove godine, zahvaljujući izvrsnoj borbi s koronom i odličnom epidemiološkom situacijom, mogla profitirati u segmentu megajahtinga, piše novac.hr.

Pomorski agent Andrija Šimić iz tvrtke Simmor otkriva kako bi ovog ljeta upravo Hrvatska, uz Crnu Goru i Grčku, mogla biti hit na Mediteranu za vlasnike i iznajmljivače megajahti, odnosno jahti dužih od 24 metra.

Prema njegovim riječima, upravo je počela “seoba” ovih plovila prema Hrvatskoj.

“Situacija s koronom napravila je tektonske pomake u jahtingu. Vlasnici megajahti koje su vezane u Italiji imaju plan svoju sezonu započeti iz Hrvatske jer ne mogu čekati da se Italija potpuno otvori i profunkcionira”, kaže.

Prema njegovim riječima, “u sljedećih 30 dana očekuje se dolazak oko 70 megajahti iz Francuske i Italije”.

Riječ je o jahtama namijenjenim čarteru, ali i onima u privatnom vlasništvu. Iako je Španjolska prilično daleko, i iz te je zemlje u Hrvatsku već stiglo desetak jahti. Osim dolaska megajahti iz mediteranskih luka u Hrvatsku, naša obala bi trebala biti prvo odredište i megajahti s Kariba. Naime, na Karibima počinje sezona uragana i sada se ova plovila sele prema Mediteranu.

Podsjetimo, u ovom trenutku u Hrvatsku iz međunarodnih voda mogu slobodno uplovljavati brodovi duži od 24 metra i vezati se u marinama, a do ukidanja epidemije u hrvatske je vode i luke zabranjen ulazak kruzerima.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA