28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaHDZ pozvao birače da svoj glas daju pravom nasljedniku Tuđmanove politike

HDZ pozvao birače da svoj glas daju pravom nasljedniku Tuđmanove politike

HDZ je danas održao u Dubrovniku konferenciju za novinare na kojoj su zaključili izbornu kampanju za parlamentarne izbore. Na konferenciji su govorili Blaž Pezo, Nikola Dobroslavić i Mato Franković.

Kampanja je bila kratka, ali intenzivna, kazao je na početku Blaž Pezo, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a pozvavši birače da iskoriste svoje prravo te da glasaju na festivalu demokracije.

Obišli smo sve dijelove Županije i osjećamo da je zadovoljstvo obostrano i da se imamo čemu nadati. Rezultat s naše strane neće izostati – naglasio je Pezo.

Nikola Dobroslavić naglasio je kako je HDZ u kampanju ušao s pozitivnim stavom, predstavljajući ono što su napravili u proteklom razdoblju i s konkretnim programom.

Obišli smo cijelu našu županiju, X. izbornu jedinicu, naglasak smo stavili na naše područje. Obišli smo sve jedinice lokalne samouprave, razgovarali s ljudima, prijem je bio vrlo dobar, sa svoje strane smo pokazali koliko cijenimo naše sugrađane, podsjetili smo ih na to što smo sve radili, što je radila naša vlada i s kojim programom idemo u izbore – rekao je te dodao kako se HDZ ima čim pohvaliti na razini Vlade, Županije, i gradova i općina.

Dobroslavić je prokomentirao i političke suparnike.

Milanović se kandidira i ne želi dat ostavku na mjesto predsjednika, a želi biti predvodnik SDP-a i drugih stranaka te stranaka desnice, kako on kaže. Nije dobro da predsjednik države krši Ustav. To je udar na demokraciju. Njegovo okretanje prema istoku, Dodiku, Putinu, njegovo okretanje srednjeg prsta prema Americi je besramno. Mi smo se odradili kud idemo, nemamo posla s istokom, zašto nas okreće, to će on morati objasniti – izjavio je Dobroslavić te pozvao birače desnice da svoj glas daju HDZ-u Andreja Plenkovića za koji kaže kako nastavlja politiku dr. Franja Tuđmana.

Mato Franković, kao jedini HDZ-ovac iz Dubrovnika i šire okolice na njihovoj listi za 10. izbornu jedinicu istaknuo je kako nema dijela DNŽ, gdje Vlada nije uložila sredstva.

Iza nas su vrlo jasno vidljivi rezultati u razdobljima koje su obilježile i brojne krize poput Agrokora, Covida 19, agresije Rusije na Ukrajinu… Osigurali smo stabilne financije, pomoć, razvoj infrastrukture i sve što je bilo potrebno na krajnjem jugu Hrvatske. Spomenut ću brzu cestu, aglomeraciju, Pelješki most… Svi ti projekti se realiziraju i zbog činjenice da smo imali na nacionalnoj i europskoj razini lidera koji zna upravljati financijama. Iza nas je razdoblje u kojem smo postali sastavni dio šengena i eurozone, to je nešto što je ostvareno u zadnje četiri godine, a što je iznimno bitno za sve naše sugrađane, posebno za one koji se bave turizmom – naglasio je Franković, dodavši da sve ostale stranke na ove izbore idu s programom srušimo hdz, pa ćemo iza toga vidjeti što ćemo, s kim ćemo i kako ćemo.

Mi nudimo put stabilnosti, prosperiteta, daljnjeg napretka, daljnjeg povećanja kvalitete života, priuštivog stanovanja, održivog turizma, povećanja mirovina. Na našim sugrađanima je da odluče što je najbolje za njih, za njihove obitelji i njihove sredine. Nalazimo se u izazovnim vremenima u kojem treba biti vješt, umješan i na međunarodnom planu – tvrdi Franković. Po njemu na ovim izborima postoje samo dvije opcije: da premijer bude Andrej Plenković ili Zoran Milanović.

Kao budući saborski zastupnik Franović ističe kako će zastupati interese Dubrovnika i hrvatskog juga, a to su, među ostalim, usvajanje Zakona o obnovi spomeničke baštine grada i rješavanje pitanja priuštivog stanovanja.

Jamčim da ćemo pitanje priuštivog stanovanja sigurno riješiti u idućih nekoliko mjeseci -obećao je Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA