18.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 5 listopada, 2023
NaslovnicaDupromoHAMAG-BICRO poziva poduzetnike Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije: prijavite se za besplatnu uslugu...

HAMAG-BICRO poziva poduzetnike Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije: prijavite se za besplatnu uslugu mentorstva

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u okviru druge faze projekta BOND (Business Organisations Network Development) uspostavila je, kao jednu od usluga razvijenih za potrebe poduzetnika, mrežu mentora, prvu mrežu ovakve vrste koja povezuje stručnjake raznih profila na razini cijele Republike Hrvatske. Besplatne usluge mentoriranja dostupne su poduzetnicima putem mreže poduzetničkih potpornih institucija koje su članice Mreže BOND, na području cijele Republike Hrvatske. Riječ je o razvojnim agencijama, poduzetničkim centrima ili akceleratorima, poslovnim inkubatorima, tehnološkim parkovima, centrima kompetencija.

U Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji preostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za mentoriranje poduzetnika. Stoga se potencijalni poduzetnici, poduzetnici početnici, kao i poduzetnici u fazi rasta i razvoja mogu prijaviti putem prijavnog obrasca sljedećim poduzetničkim potpornim institucijama za uslugu mentorstva:

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije

Javna ustanova Makarska razvojna agencija – MARA

Poduzetnički centar Scala d.o.o.

Mrežu mentora sačinjavaju mentori savjetnici i mentori za razvoj poslovanja, okupljeni oko jednog područja poslovne stručnosti ili sektora gospodarske djelatnosti. Sa svojim stručnim znanjem i bogatim iskustvom u području njihova djelovanja, na raspolaganju su poduzetnicima u fazi pokretanja, kao i rasta i razvoja poslovanja.

Poziv za uključenje u testiranje mentorskih usluga izazvao je velik interes na području cijele Republike Hrvatske. Onima koji su iskazali potrebu za mentorstvo, mentori su već dodijeljeni i u procesu su suradnje koja im je potrebna za pokretanje i razvoj poslovanja.

Tko se može prijaviti?

Za testiranje mentorskih usluga u okviru Mreže BOND prijaviti se mogu pravne osobe definirane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Republike Hrvatske ili fizičke osobe snamjerom osnivanja mikro ili malog poduzeća sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Ova je usluga za poduzetnike besplatna.

Uspostavom mreže mentora osiguran je svim postojećim i budućim poduzetnicima ravnomjeran pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja. Tijekom procesa testiranja mentorske mreže, poduzetnik može provesti najviše 30 sati mentoriranja s jednim ili više mentora. Više informacija o mreži mentora pronađite na poveznici.

Cilj projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ – BOND 2 je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost HAMAG-BICRO-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA