26.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGrad ukida prirez, dubrovačke obitelji imat će više, a minus će se...

Grad ukida prirez, dubrovačke obitelji imat će više, a minus će se nadoknaditi iz prihoda od imovine i poreza na kuće za odmor

Gradonačelnik Mato Franković na danas održanoj konferenciji za medije najavio je ukidanje prireza, što će, kako kaže, značajno povećati kućni budžet Dubrovčana i dubrovačkih obitelji. U isto vrijeme Dubrovnik neće iskoristiti danu mu mogućnost povećanja poreza na dohodak.

Prirez, koji su plaćali svi zaposleni, koji žive u Dubrovniku iznosio je 10 posto, a ukidanjem tog prihoda, gradski proračun imat će 2,387 000 eura manje prihoda u 2024.

Gradonačelnik je izračunao kako će prosječni Dubrovčanin s plaćom od 1 500 eura bruto godišnje imati 387 eura, a prosječna obitelj s jednim djetetom godišnje će imati 615, a s dva djeteta 680 eura više. Objasnio je gradonačelnik, dodavši kako Grad Dubrovnik neće dizati stope poreza na prihod, koje iznose sada 20 i 30 posto, a mogle bi iznositi 23 i 34 posto maksimalno.

Prihod koji će nedostajati, Franković će kaže nadoknaditi uštedama, ali i podizanjem prihoda, prvenstveno od imovine, ali i podizanjem poreza na kuće za odmor, koji se sada plaća 1,5 eura po kvadratu, a nakon javnog savjetovanja i prihvaćanja odluke na Gradskom vijeću trebao bi biti 5 eura po kvadratnom metru. Detaljnjije u video isječku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA