32.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiAktualno s press konferencije: 41 parkirno mjesto za stanare "karingtonke", gradnja ispred...

Aktualno s press konferencije: 41 parkirno mjesto za stanare “karingtonke”, gradnja ispred “mercedesa”, fizičke barijere i zaštitari na Pilama

Gradonačelnik je na konferenciji za novinare odgovarao na pitanja novinara na razne teme. Među ostalim je kazao kako će stanari Karingtonke dobiti 41 parkirališno mjesto u novogradnji.

Također je kazao kako na gradnju između Mercedesa u Lapadu mogu utjecati stanari okolnih zgrada, odnosno nebodera, jer će oni biti stranka u postupku eventualnog izdavanja građevinske dozvole te da će se s njima naći i razgovarati, a dodao je kako je to zemljište oduvijek građevinsko.

Grad će morati platiti oko 50 milijuna

Grad Dubrovnik vjerojatno će slijedom izgubljenih sporova za deposedirana zemljišta uskoro morati platiti od 40 do 50 milijuna eura, kazao je gradonačelnik Franković odgovarajući na novinarsko pitanje.

Riječ je o zemljištima, koja je bivša država oduzela vlasnicima i na njima su se izgradili hoteli, stanovi, javni sadržaji.

-Ti sporovi traju već godinama, a sad je vrijeme kad presude postaju pravomoćne. Tako smo dobili dvije pravomoćne presude prema kojima trebamo platiti do kraja godine za jedan spor 3,7 milijuna kuna te za drugi 4,8 milijuna kuna. U mom mandatu, u zadnjih 6,5 godina platili smo 4,5 milijuna eura za te sporove. To je zakonska obveza lokalne samouprave, a procesi koji se vode nisu ničija krivnja, rekao je Franković.

Fizičke barijere i zaštitari na Pilama – broj taksija manji od 1000

Gradonačelnik je odgovorio na pitanja vezana uz prometni nered na Pilama.

Kazao je kako je očito da kazne ne funkcioniraju. Jer da mnogi krše pravila, dobiju kazne i onda nakon sezone likvidiraju tvrtku, a kazne ostanu neplaćene. Zbog toga je najavio kako će sljedeće godine od travnja na Pilama biti postavljene fizičke barijere i zaštitari, a broj vozila u taxi prijevozu bit će manji od 1000, prema nosivoj studiji kapaciteta, koju je izradio Prometni fakultet u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA