32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiGRAD DUBROVNIK O NATJEČAJU ZA "DUBRAVKU": 25 milijuna kuna prihoda u prethodnim...

GRAD DUBROVNIK O NATJEČAJU ZA “DUBRAVKU”: 25 milijuna kuna prihoda u prethodnim godinama jamče profesionalnu ozbiljnost prijavitelja

Kako je u javnom prostoru odvjetnica Viktorija Knežević iznijela niz kritika na natječaj UTD Raguse za najam kavane Dubravke na Pilama, osobito se osvrnuvši na uvjet kako se mora dokazati da je prihod prijavitelja za svaku, od prethodne tri godine morao iznosio 25 milijuna kuna, čime se sumnja na pogodovanje, iz Grada Dubrovnika stiže informacija koju objavljujemo u cijelosti:

Budući da su se u javnom prostoru pojavile određene informacije koje su temeljene na pogrešnom i spekulativnom interpretiranju činjenica, ali i na temeljnom nerazumijevanju materije, a i s obzirom na upite medija, Grad Dubrovnik kao većinski vlasnik društva UTD Ragusa d.d. radi interesa javnosti daje sljedeće informacije:

•    Trgovačko društvo UTD Ragusa d.d. objavilo je javni natječaj o zakupu poslovnog prostora restorana „Dubravka“. Natječaj je izrađen, objavljen i provodi se sukladno svoj važećoj zakonskoj proceduri, uključujući Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.


•    Financijske propozicije i uvjeti natječaja izrađeni su na osnovu provedenih stručnih procjena i u skladu su s tržišnim uvjetima.


•    Početni iznos mjesečne zakupnine određen je na 40.000 eura, uvećano za PDV. Dosadašnji iznos mjesečne zakupnine za navedeni prostor iznosio je 15.396 eura, uvećano za PDV.


•    To znači da će društvo u većinskom vlasništvu Grada Dubrovnika od najma jednog poslovnog prostora godišnje uprihodovati najmanje 480.000 eura + PDV. Usporedivši taj iznos s dosadašnjim godišnjim iznosom (184.752 eura), prihodi od najma navedenog prostora bilježit će indeks povećanja od 160 posto, odnosno iznosit će gotovo 300.000 eura više.


•    Takav prihod od najma vrijedne imovine Grada Dubrovnika, primjerice, dostatan je za pokrivanje godišnjeg troška kreditnog zaduženja za kupovinu društva TUP, najveće pojedinačne akvizicije Grada Dubrovnika u posljednjih 50 godina.


•    Dosadašnji zakupac uredno je i na vrijeme ispunjavao sve svoje obveze prema Društvu te je natječajem osigurano i prvenstvo zakupa za dosadašnjeg zakupca.


•    Natječajni uvjet o ostvarenom prihodu od ugostiteljske djelatnosti u svakoj od tri prethodne godine od najmanje 25 milijuna kuna, a što su zainteresirani ponuditelji dužni dokazati, propisan je iz razloga kako bi se osigurala profesionalna ozbiljnost prijavitelja koji moraju biti financijski sposobni ispunjavati obveze prema društvu UTD Ragusa te biti u mogućnosti ispuniti natječajni uvjet isplate konstruktivnog ulaganja u objekt koji iznosi 480.000 eura (+ PDV). Također, želi se osigurati i kontinuitet kvalitete ponude objekta koji se nalazi na samoj „recepciji grada“.


Namjera društva UTD Ragusa d.d. i Grada Dubrovnika jest na adekvatan način valorizirati vrijednu imovinu Grada kako bi se na osnovu prihoda od najma iste osiguralo nesmetano poslovanje Društva te nastavilo raditi na osiguravanju boljih i dostupnijih javnih usluga usmjerenih prema povećanju kvalitete života građana. Iz tog razloga, podsjetimo, Grad Dubrovnik je i preuzeo vlasništvo nad društvom UTD Ragusa što je u konačnici dovelo i do kupovine društva TUP.

NATJEČAJ UTD Ragusa iznajmljuje “Dubravku” na Pilama po početnoj cijeni od 40 tisuća eura mjesečno

1 KOMENTAR

  1. Koje polemike o visini najma, koje ‘zastrašujuće’ cifre…!? 600 tisuća eura godišnje..?
    A centrali u Platu, koju Capor&company predlaže da se zatvori, za ovu cfru od Dubravke od 600 000 €, potrebno samo 4 sata vožnje, ili 1/6 dana, a sa II. fazom samo 1,5 sati vožnje…A Capor bi je likvidirao… Alo narode, gdje srljamo..???

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA