29.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 6 srpnja, 2025
HomeLifestyleGOOD FOOD Raznovrsni program drugog festivalskog dana

GOOD FOOD Raznovrsni program drugog festivalskog dana

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada, započinje vrhunskim doručkom s domaćim proizvodima OPG-ova iz dubrovačke okolice, u Kavani Lazareti, od 8 do 12 sati, po cijeni od 50 Kuna. 

Na drugoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u petak, 8. listopada, u 10 sati, predstavit će se rogač kao zanimljiva namirnica. Rogač kao autohtona sorta mediteranskog kraja zajedno s mjendulima, mirodijama i agrumima bit će dominantan okus biskvitu i mousse kremi koju ćemo izrađivati. Zašto rogač upotrijebiti u prehrani, kako mu maskirati ili intenzivirati okus u hrani te kako ga zamijeniti i ukomponirati s kakaom saznajte na radionici. Radionicu će voditi magistra nutricionizma Mirna Sarić sa završenom kulinarskom školom „Gastronomicom“ u Francuskoj. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr

U okviru Good Food Festivala,  u petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli`s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja slasne street food specijalitete.

I u petak, 8. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostuje vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa.  Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobre zabave zasigurno neće nedostajati uz živu glazbu popularnog dubrovačkog benda Valetudo.

Osim kulinarskih radionica, održat će se i radionica za sve ljubitelje vina, pod nazivom “Uvod u svijet vina” koju će voditi sommelier Ksenija Matić u Taverni Loggia, u petak, 8. listopada, u 16:30 sati.

Radionica “Uvod u svijet vina” namijenjena je svim ljubiteljima vina. Osmišljena je na način da se uz kušanje raznih stilova vina polaznici upoznaju s najvažnijim karakteristikama pojedinog stila i osnovama proizvodnje. Na radionici se kušaju hrvatska vina: pjenušac, mirna suha vina (bijela, rosé, crvena) i slatko vino te se upoznavaju autohtone i internacionalne sorte uz korisne savjete poput pravilnog kušanja vina, idealne temperature posluživanja. posluživanja, sljubljivanja s hranom i još mnogo zanimljivosti. Prijave su obavezne na mail ksenija@eventlab.hr , kotizacija za sudjelovanje je 100 kn, a kuša se 7 vina.

Drugi dan Good Food Festivala, petak, 8. listopada od 19 sati,  završava Ribarskom večerom u restoranu Orsan, uz živu glazbu Tria Laus. Na Ribarskoj večeri pripremat će se jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela odakle ovaj poznati restoran nabavlja povrće, voće, sir i maslinovo ulje. Cijena menua je 150 kn po osobi, a rezervacije su obvezne: +38520436822.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA