28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković: Uklanjaju se stupići i rampe s Babinog kuka

Franković: Uklanjaju se stupići i rampe s Babinog kuka

Gradonačelnik Mato Franković obavijestio je javnost putem svog Facebook profila da su uklonjeni stupiću na parkingu ispred hotela Argosy, rampa ispred hotela Tirena te stupići kraj odvojka uz hotel Tirenu.

“Više puta sam isticao kako će upravo zahvaljujući započetim postupcima ove gradske uprave javne površine na području Babinog Kuka ponovno biti na korištenju građanima grada Dubrovnika”, napisao je gradonačelnik.

“Ukratko, ovim prvim postupkom uklonjeni su parking stupići ispred hotela Argosy, rampa ispred hotela Tirena te stupići kraj odvojka uz hotel Tirenu. Još jednom pokazujemo da umjesto ispraznih priča mi radimo svakodnevno na zaštiti javnog dobra!” poručio je gradonačelnik.

Iz gradske uprave smo zatražili i dobili odgovor o uknjižbama Grada Dubrovnika temeljem odluke koja se donijela na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

UO za promet u sklopu svoje nadležnosti, tj. knjiženja komunalne infrastrukture na području Babinog kuka, uknjižio je Ulicu Iva Dulčića u cijelosti, počevši od kružnog toka kraj pošte Lapad, a što uključuje i odvojak prema vodoinstalateru “Grgi”, zatim i odvojke koji vode do Valamar Club Dubrovnik hotela sa okretištem za autobus, također odvojak koji vodi do hotela Lacroma te cijelu cestu uključujući i parkinge koji vode do hotela Argosy.

Također, uknjižili smo u cijelosti i Ulicu Vatroslava Lisinskog u cijeloj dužini sve do plaže Copacabane te plaže Mandrač s druge strane.

Što se tiče kvadrature, radi se o oko cca 58200 kvadrata.

Paralelno sa navedenim postupkom Grad Dubrovnik sukladno odredbi članka 59. stavka 1. i članka 60. stavka 5. Zakona o komunalnom gospodarstvu, a koji je definirao javne prometne površine na kojima nije dopušten promet motornim vozilima kao javno dobro : trgovi, pločnici, javni prolazi, javne stube, prečaci, šetališta, uređene plaže, biciklističke i pješačke staze, pothodnici, podvožnjaci, nadvožnjaci, mostovi i tuneli, ako nisu sastavni dio nerazvrstane ili druge ceste proveo je postupak izrade geodetskog elaborata za navedeno područje koji nakon što bude usvojen na sjednici Gradskog vijeća, a sukladno odredbi članka 132. Zakona, koji jasno kaže da komunalna infrastruktura izgrađena do dana stupanja na snagu Zakona koja nije evidentirana u katastru ili nije evidentirano njeno stvarno stanje, evidentira se u katastru na temelju geodetskog elaborata izvedenog stanja komunalne infrastrukture, potvrde jedinice lokalne samouprave da je riječ o komunalnoj infrastrukturi (koje pribavlja i nadležnom tijelu za katastar dostavlja jedinica lokalne samouprave) i rješenja nadležnog zemljišnoknjižnog suda o provedbi prijavnog lista u zemljišnoj knjizi.

Budući je odredbama gore citiranog Zakona omogućena evidencija komunalne infrastrukture u katastru i upis iste u zemljišne knjige Grad Dubrovnik će i navedeno upisati u zemljišne knjige što zapravo znači da će najveći dio zemljišta o kojem se Grad sporio sa Valamarom biti uknjižen kroz primjenu ova gore dva navedena zakona te će Grad sukladno navedenom i postupati – stoji u odgovoru iz Grada.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA