30.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiFranković na Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Poreču

Franković na Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Poreču

Gradonačelnik Mato Franković u okviru 15. Susreta gradonačelnika i poduzetnika, koji se u Poreču održava u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider, sudjelovao je danas u panel raspravi na temu ”Izmjene u poreznom sustavu s osvrtom na porez na dohodak”. Također, gradonačelnik je na susretu predstavio dubrovački model Participativnog budžetiranja.

Na panelu, kojeg je moderirao financijski savjetnik u Udruzi gradova Dario Runtioć, sudjelovali su i državna tajnica u Ministarstvu financija Tereza Rogić Lugarić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Predstavljajući Participativno budžetiranje gradonačelnik Franković istaknuo je kako se radi o prvom takvom projektu u Hrvatskoj povezanom na NIAS sustav e-Građani. Cilj je bio uključiti što više građana, stoga su prethodno provedene radionice u svih 8 gradskih kotara i 17 mjesnih odbora, a ove su godine prvi put projekti građana, vrijedni ukupno gotovo 2 milijuna eura, uvršteni u proračun za iduću godinu.

Gradonačelnik Franković ujedno je kao član Predsjedništva Udruge gradova nazočio sjednici Predsjedništva Udruge gradova na kojoj se razgovaralo o temama i problematici koje su zajedničke gradovima te sjednici Skupštine kada su, između ostalog, predstavljeni Izvješće o radu i prijedlog Plana rada Udruge za naredno jednogodišnje razdoblje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA