15.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaInfocentarDURA NASTAVLJA S TECH RADIONICAMA Arduino-napredna razina

DURA NASTAVLJA S TECH RADIONICAMA Arduino-napredna razina

Dubrovačka razvojna agencija DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Druga po redu radionica „Arduino – napredna razina“ održati će se 22. veljače 2020. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.

Cilj radionice je nadograditi znanje usvojeno na prvoj radionici iz ciklusa, ‘Arduino za početnike’. Na radionici će polaznici naučiti povezivati Arduino sa serverom putem različitih sustava bežičnog povezivanja (WiFi, Ethernet, ESP8826), kao i žično povezivanje dva ili više Arduino uređaja, te konfiguriranje jednostavne SQL baze i API-ja.


PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Komunikacija između dva IoT uređaja

Korak 2: Komunikacija IoT uređaja sa serverom – Ethernet

Korak 3: Komunikacija IoT uređaja sa serverom – WiFi

Korak 4: ESP8826

Korak 5: Konfiguracija jednostavne SQL baze i API-ja

Korak 6: Spajanje senzora na IoT uređaj

Korak 7: Slanje očitanja sa senzora na server


Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 17:00 sati.


Letak možete preuzeti ovdje.


Predavači na radionici su Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević.

Nikša Vlahušić je programer – magistar inženjer računarstva – FESB, Split. Ima više od 10 godina iskustva u različitim računalnim tehnologijama i platformama kao iOS, Android, PHP, HTML i CSS, a zadnjih 5 godina je nastala ljubav prema IoT uređajima, embedded sustavima, elektronici, umjetnoj inteligenciji, Smart City i Smart House konceptima. Zanima ga biologija, genetski inženjering, ekologija. Svoje radne provodi u IT uredima Direct Booker-a gdje radi kao backend programer.

Dubravko Jakovljević je mladi poduzetnik koji u slobodno vrijeme predaje na radionicama robotike i Arduino programiranja. Jedan je od suorganizatora openSUSE konferencije 2013. Sudjelovao je na Hackathonu 2015. godine kao natjecatelj, a svake godine nakon toga kao mentor. Dubravko je zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito, voli putovati, a ostatak slobodnog vremena provodi uz knjige.


Prijavit se možete putem:

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili telefonom 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA