23.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleDubrovkinja Ivona Ercegović lani je kupila šumu, a sad realizira čudesni projekt...

Dubrovkinja Ivona Ercegović lani je kupila šumu, a sad realizira čudesni projekt kućica na stablu

Dubrovkinja Ivona Ercegović, koja je prošle godine kupila šumu blizu Rastoka s idejom da tamo izgradi vlastitu kućicu na stablu počela se realizirati. Ivona je za Telegram otkrila kako će njezin ambiciozni projekt Tree Elements u neposrednoj blizini Rastoka i rijeke Korane izgledati.

Za početak ovaj, kako ga Ivona naziva eco-kind retreat Tree Elements uključuje tri kućice na stablu na visini od gotovo tri metara, ali i glavnu kuću u kojoj bi živjela sama vlasnica i bavila se seoskim domaćinstvom. Šuma u kojoj je ovaj kompleks zamišljen prostire se na čak 28 000 kvadrata, dok su maksimalno eko održive kućice veličine 40 kvadrata, a uključuju prvi kat od 27 kvadrata, s dnevnim boravkom, kuhinjom i kupaonicom, a na galeriji od 13 kvadrata smješten je udobni veliki krevet. Kućice su to koje će moći primiti do četiri osobe, bit će opremljene s WiFi-jem, TV-om, strujom i vodom, odnosno, svim onim što je potrebno za luksuzni odmor među krošnjama.

Osim poduzetničkog, ovaj pothvat ima i eco-kind prizvuk, naziv koji je sama smislila. “Želim da moja šuma zaživi i da posjed bude otvoren kako za goste, tako i za udruge koje pomažu oboljelima od raka, zlostavljanim ženama te djeci oboljelim od malignih bolesti. Tako su udruge Krijesnica i Sve za nju samo neke od njih, a nadam se da će se broj udruga s kojima ću surađivati proširiti, uključujući domove za nezbrinutu djecu. Korisnicima udruga želim ponuditi besplatan boravak u kućicama i pomoć pri ozdravljenju kroz razne radionice i programe” objašnjava Ivona kako cijela stvar ima i puno dublju motivaciju od samo uživanja u prirodi i cijelom imanju. Dodaje kako ovim projektom želi ukazati kako turizam pozitivno može utjecati na društvo, biti dobar, a pritom ostati fer prema prirodi i prema ljudima.

No, unatoč hvalevrijednoj ideji i konceptu, Ivona se kao i mnogi drugi nije mogla othrvati problemima koji su nas globalno snašli u ovoj 2020. godini. Iako se projekt trebao polako dovesti kraju, s obzirom na Covid-19 krizu koja je gotovo pa zaustavila svijet, morala je naglo mijenjati planove. Naime, nakon kupnje šume, asfaltiranja glavnog i pristupnog puta, provođenja vode i struje, njezina ušteđevina počela se topiti, a s obzirom na to da je upravo turizam najpogođenija industrija, stambeni kredit je jedina opcija, ali nedovoljnog iznosa.

I tog razloga, Ivona se odlučila na skorašnje pokretanje Kickstarter kampanje koja bi joj trebala pomoći da ova cijela priča poprimi i sretan početak. Pa, ako želite pratiti razvoj ove priče i biti među prvima koji će poduprijeti kampanju, ili osvojiti neku od nagrada kao što su noćenje u kućici, zasaditi stablo ili pripomoći u gradnji staklenika, kućica za ptice i hotela za pčele, to možete napraviti putem web Tree Elements, gdje možete i pogledati kako će izgledati cijeli projekt.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA