15.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaInfocentarDubrovčanin s PMF-a Ivica Đilović popularizira kemiju. Dođite na zanimljivo predavanje u...

Dubrovčanin s PMF-a Ivica Đilović popularizira kemiju. Dođite na zanimljivo predavanje u Lazarete

U organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o. u petak, 6. listopada s početkom u 19 sati u 3. lađi Lazareta naš Dubrovčanin, popularni kemičar izv. prof. dr. sc. Ivica Đilović, održat će predavanje „Struktura i funkcija – koliko daleko možemo doći?“

Na zabavan i pristupačan način, uz sudjelovanje publike na atraktivnim pokusima, Ivica Đilović protumačit će nam što je tvar, od čega su tvari izgrađene, u kojim se stanjima pojavljuju i koja su njihova svojstva te gdje je granica između makroskopskog i sub-mikroskopskog svijeta. Kao poznavatelj i štovatelj dubrovačke povijesti i kulturne baštine, predavač će nam objasniti kemijske zakonitosti na primjerima iz djela Marina Držića, Dubrovačkog statuta i dubrovačke arhitekture.

Ivica Đilović rođen je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je 2004. diplomirao, a 2011. doktorirao te gdje od 2005. radi na Zavodu za opću i anorgansku kemiju, od 2020. kao izvanredni profesor. Veliki trud ulaže u popularizaciju znanosti, često nastupa u javnim medijima, koordinator je najvećeg popularno-znanstvenog događanja u Hrvatskoj, manifestacije Dan i noć na PMF-u.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA