27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleDubrovački meštri pohitali u pomoć Slavoniji, nakon nezapamćene oluje

Dubrovački meštri pohitali u pomoć Slavoniji, nakon nezapamćene oluje

Dan poslije nevremena, koje je jučer zahvatilo Zagreb i okolicu, a potom cijelu Slavoniju, zbrajaju se štete. Prekinuta su četiri mlada života, a više stotina ljudi je ozlijeđeno. Danas su na terenu sve žurne službe, ali i volonteri. Tako je vrijedna ekipa meštara za krovove iz dubrovačke tvrtke Meštar Hendić d.o.o. jutros rano krenula za Slavoniju, gdje su zasukali rukave i pomažu ljudima kojima je oluja otpuhala krovove. Paulino Hendić na svom je FB profilu objavio fotografije iz Slavonije. Podsjetit ćemo da je ova ekipa samoinicijativno pomagala i stanovnicima Banije, nakon katastrofalnog potresa. Bravo meštri!

U Zagrebu je, prema sadašnjim podacima, zabilježeno 220 intervencija na kojima je sudjelovalo oko 660 vatrogasaca. Uslijed nevremena smrtno su stradale dvije osobe, a više je osoba ozlijeđeno, među njima i jedan vatrogasac. Telefoni hitnih službi zakrčeni – u posljednjih 24 sata, preko 11.000 poziva je upućeno dežurnim službama. Vjetar oborio 1.000 stabala i napravio ogromna oštećenja na cestama, zgradama i infrastrukturi.

U Zagrebačkoj županiji zabilježene su 544 intervencije na kojima je sudjelovalo oko 1632 vatrogasaca. Najviše intervencija bilo je na području Samobora, Velike Gorice, Zaprešića, Brdovca, Ivanić Grada i Dugog Sela.

Krovovi i na više od 200 stambenih i gospodarskih objekata, najviše na području Ribnika i Žakanja, ali i u ostatku Karlovačke županije, oštećeni su u olujnome nevremenu. U manje od pola sata led veličine teniske loptice uništio je žlijebove, fasade, plastenike, vrtove i ljetinu. U Karlovcu je vjetar čupao i lomio stabla. Na terenu je bilo gotovo 200 vatrogasaca s 45 vozila.

Oluja je pogodila i istok zemlje. Hrvatska vojska angažirana je na uklanjanju posljedica nevremena u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Mobilne mreže su opterećene, telefonske linije rade, a nema električne struje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA