14.8 C
Dubrovnik
Petak, 1 ožujka, 2024
NaslovnicaVijestiDominko Radić je dosad spasio 23 ljudska života... i činit će to...

Dominko Radić je dosad spasio 23 ljudska života… i činit će to dok god bude mogao!

Dominko Radić je dobio Plavu vrpcu Vjesnika 2005., a bio je nominiran i ove godine za spašavanje mladog španjolskog para na Buži. Plava vrpca i ove godine stiže u našu županiju, dobio ju je Luka Krmić iz Komina, a našem Dominku će biti na sutrašnjoj proslavi u Opatiji uručeno posebno priznanje.

I mirita!

Dubrovački umirovljeni dočasnik Hrvatske ratne mornarice Dominko Radić (68) je 7. siječnja 2023. spasio mladi španjolski par koji je penjući se po kamenju s vanjske strane dubrovačkih zidina pao u more s visine od oko šest metara na predjelu prva Buža. Djevojka je pala između dvije stijene u moru, u Škrip, a Radić joj je prišao tako što se pramcem svoje barke popeo na kamen u moru. U spašavanju mu je pomogao jedan vatrogasac, koji je ranije stigao do Španjolke te ju je pridržavao u moru. Nakon što je pothlađenu djevojku i vatrogasca prevezao do Gradske luke gdje je već čekalo vozilo hitne pomoći, Radić se vratio po mladog Španjolca te je i njega izbavio iz nevolje, odnosno izvukao iz mora.

Dominko je 25. rujna ove godine spasio i dvojicu stranih kajakaša iz olujnog mora ispred Dubrovnika.

Ovaj hrabri gospar dosad je spasio 23 osobe, i kaže da će to činiti dokle god bude mogao, a za spašavanje kupača iz olujnog mora dobio je Plavu vrpcu Vjesnika 2005. godine.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA