17.8 C
Dubrovnik
Petak, 22 listopada, 2021
NaslovnicaVijestiDita Lipanović: Užasno mi je krivo i žao što sam nasjela na...

Dita Lipanović: Užasno mi je krivo i žao što sam nasjela na politički spin

Dita Lipanović, jedna od osnivačica i administratorica FB grupe DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice, javno se ispričala članicama grupe, njih 4,4 tisuće, a zbog jutrošnje objave kako je dijete zbog duga od oko 400 kuna ispisano iz Dječjih vrtića Dubrovnik, što je pokrenulo lavinu komentara. Na konferenciji za novinare gradonačelnik Franković istaknuo kako nijedno dijete nije ispisano iz vrtića, te prozvao kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića za političko podmetanje.

„Pročitala sam kako je jedno dijete ispisano zbog duga od 400 i nešto kuna. Naivno sam htjela pomoći jer mi je to bilo grozno. Došla sam do imena mame za sekund. U pitanju je Ljerka Tikvica koja mi je preko mobitela rekla kako nije mogla podmiriti cijeli dug pa je dio podmirila u ožujku, da su je zvali da će dijete biti ispisano jer mora pokriti cjelokupno dugovanje. Lijepo me preveslala. Užasno mi je krivo i žao što sam ja, a ne govorim u ime svih administratora grupe, nasjela na politički spin,“ rekla je Dita Lipanović u svom obraćanju članicama grupe DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice.


Ona ističe kako, bez obzira na to što su izbori u nedjelju, nije mogla pretpostaviti kako se radi o političkom spinu, nego je vjerovala da je priča pokrenuta jer je gradonačelnik najavio, kao dio svog programa, u kampanji, besplatne vrtiće.


„S vrtićima imam korektan odnos, dogodi mi se da stavim uplatnicu u špag i da se ona opere s gaćama pa ne platim, drugi put mi uplatnica ostane u autu. Nikad nisam dobila nikakvu opomenu pa mi je bilo čudno. Zato sam i nekoliko puta kontaktirala mamu koja je rekla da je ožujku uplatila 500 kuna, da nije imala više, a da je tražila od vrtića potvrdu o ispisu”, kaže Lipanović.

U međuvremenu je ravnateljica DV Dubrovnik kazala kako niti jedno dijete nije ispisano iz vrtića zbog dugovanja.


„Ispala sam naivna, nisam znala da je sve politički iscenirano i da je gospođa Tikvica na listi Andra Vlahušića. Kakve se to šporkece izvlače pred izbore, to me ne zanima, znam samo zašto se nikada nisam politički angažirala, a zvali su me na pet lista. Jednostavno nemam želudac za to. Mislila sam da je ovo situacija u kojoj se trebamo ujediniti, a očito nije, žao mi je što je ovako ispalo,“ poručila je Lipanović.


Gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije rekao je kako je sve počelo s Facebook objavom Miha Obradovića. Naveo je kako je ispisnica izdana na zahtjev majke, Ljerke Tikvica, koja se kao i Obradović nalazi na Vlahušićevoj listi za Gradsko vijeće.

“Nakon što me ravnateljica izvijestila što se točno dogodilo ostao sam u najmanju ruku osupnut. Naime, politička podmetanja su nešto što smo doživjeli više puta. No tolika želja i očaj za vlasti, ne prezanje ni od čega pa čak ni umetanja djece u predizborne aktivnosti, to još nisam mogao očekivati od Andra Vlahušića i njegove ekipe”,kazao je Franković.

1 KOMENTAR

  1. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad, zamislite kako bi društvo bilo da se dokopaju vlasti. Novinar nadamo se da će postat zidar suho zida(međa) među poskocima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić