24.8 C
Dubrovnik
Subota, 24 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiPOZADINA ISPISNICE IZ VRTIĆA Franković Vlahušiću: ti si jedan najobičniji jadnik

POZADINA ISPISNICE IZ VRTIĆA Franković Vlahušiću: ti si jedan najobičniji jadnik

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas izvanrednu konferenciju za medije na temu korištenja malodobne djece u predizborne svrhe, na kojoj se ponovno osvrnuo na slučaj ispisa djeteta iz vrtića zbog duga od 474 kune. Kazao je kako prilikom istupa tijekom ranije konferencije za medije ispred Doma umirovljenika ispod OB Dubrovnik nije imao sve informacije, a kako ga je u međuvremenu ravnateljica Boja Milan Mustač o svemu izvijestila. Naveo je kako je ispisnica izdana na zahtjev majke, Ljerke Tikvica koja se nalazi na Vlahušićevoj listi za Gradsko vijeće. “Ti si jedna najobičniji jadnik, koji se ne zna boriti u političkom ringu, nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi, tugo i nevoljo“, poručio je Franković Andru Vlahušiću.

“Kao gradonačelnik Grada Dubrovnika dužan sam se osvrnuti na neke stvari u javnom i političkom životu ne samo Grada već i Republike Hrvatske. Naime, uistinu sam ostao zatečen kad sam jutros na Facebooku vidio lavinu reakcija na činjenicu da je jedno dijete ispisano iz dječjeg vrtića zbog dugo od 484 kune. U posljednjih godinu dana imao sam česte interakcije s ravnateljicom Bojom Milan Mustač, s obzirom na to da su me roditelji putem mail-a znali kontaktirati govoreći da su u teškoj financijskoj situaciji i da nisu u stanju plaćati vrtić. Tada sam ravnateljici istaknuo da niti jedno dijete ne smije biti ispisano bez obzira na dug roditelja. Djeca su nam iznimno važna. Upravo iz tog razloga jer ravnateljica zna moj stav bi sam iznenađen da je dijete ispisano zbog duga od 484 kune“ kazao je Franković te dodao kako je reagirao odmah na konferenciji za medije ispred budućeg Doma umirovljenika ispod OB Dubrovnik.

„Tada nisam imao sve podatke. Tražio sam pisano očitovanje ravnateljice. Jutros je kandidat HNS-a, Miho Obradović na svom Facebooku napisao da će na prvoj sjednici Gradskog vijeća tražiti da ravnateljica DV Dubrovnik Boja Milan Mustač podnese ostavku, ako dotad ostane na dužnosti. Onda je krenula silna reakcija“ kazao je Franković.

„Nakon što me ravnateljica izvijestila što se točno dogodilo ostao sam u najmanju ruku osupnut. Naime, politička podmetanja su nešto što smo doživjeli više puta. No tolika želja i očaj za vlasti, ne prezanje ni od čega pa čak ni umetanja djece u predizborne aktivnosti, to još nisam mogao očekivati od Andra Vlahušića i njegove ekipe. Sigurno se pitate kakve veze oni imaju?, upitao se Franković te kazao kako će govoriti o imenima i prezimenima jer se radi o političkim akterima.

„Gospođa koja je u redovnoj proceduri bila obaviještena kako im dug koji treba podmiriti, a na uobičajenoj špranci stoji ako se dug ne podmiri da će doći do ispisivanje djeteta iz vrtića se zove Ljerka Tikvica. Niti jednom se nije javila, što svi ostali roditelji čine pa se dogovore o načinu podmirenja duga. Međutim, 12. travnja piše: „S obzirom na vašu obavijest o ispisivanju mog sina, a radi nepodmirenog dugovanja, ovim putem vas molim za potvrdu ispisa s datumom koji ste naveli u opomeni. Njen sin nije ispisan, ali ona traži potvrdu o ispisu. Onda 16. travnja DV Dubrovnik na njen zahtjev dostavljaju navedenu ispisnicu. Ništa ne bi bilo čudno, kada ista ta gospođa ne bi bila kandidat na listi HNS-a, na 14. mjestu. Danas su mreže gorile zbog jednog bešćutnog Mata Frankovića, koji ispisuje djecu iz vrtića. A što ćemo sad? Ovo je političko dno dna, Andro Vlahušiću. Ti si jedan najobičniji jadnik, koji se ne zna boriti u političkom ringu, nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi, tugo i nevoljo“, zaključio je Franković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić