29.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 29 srpnja, 2021
NaslovnicaVijestiMajka se požalila da će joj ispisati dijete iz vrtića zbog duga,...

Majka se požalila da će joj ispisati dijete iz vrtića zbog duga, ravnateljica to opovrgava

Tragom Facebook objave kojom jedna majka predočava obavijest koju je dobila iz vrtića da će joj dijete biti ispisano zbog duga od 430 kuna oglasili su se iz Dječjih vrtića Dubrovnik.

-Zbog informacije koje se navode u medijskom prostoru, a vezano za postupanje Dječjih vrtića Dubrovnik u slučaju kada roditelji ne podmiruju dugovanja prema Vrtiću, dužni smo reagirati i odmah naglasiti kako unatoč ukupnim dugovanjima u iznosu od 474.000,00 kuna prema DV Dubrovnik, Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog toga.

Naime, knjigovodstveno smo dužni obavijestiti roditelje o njihovom dugu prema Ustanovi Dječji vrtići Dubrovnik, a s roditeljima uvijek njegujemo partnerski odnos i imamo puno razumijevanje za potrebe svih naših korisnika.

Štoviše, Dječji vrtići Dubrovnik i Grad Dubrovnik itekako su pokazali empatiju u proteklom vremenu kada se korisnicima, za vrijeme posebne organizacije rada u pandemiji, od 01. travnja do 30. lipnja 2020. godine, vrtić nije naplaćivao.

Također, cenzusom kojeg je ustanovio Grad Dubrovnik roditelji od pune vrtićke cijene, koja iznosi 1.765 kuna mjesečno sada, ovisno o visini dohotka, plaćaju od 0 do 550 kuna mjesečno, dok se za drugo dijete cijena smanjuje za pola, a za treće se vrtić uopće ne plaća.

Isto tako cijena vrtića se umanjuje i po nekim drugim osnovama poput za djecu čiji je roditelj osoba s invaliditetom, samohranih roditelja, korisnika prava na stalnu pomoć, za djecu s teškoćama u razvoju, napisala je ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik, Boja Milan Mustać.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić