27.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiDirektorica Čistoće: Već smo tri dana na Lopudu, nadam se da će...

Direktorica Čistoće: Već smo tri dana na Lopudu, nadam se da će danas sav otpad biti odvezen

Tragom pritužbi i negodovanja građana o velikim količinama različitog otpada na rivi na Lopudu zatražili smo pojašnjenje od direktorice Čistoće Mihaele Mikulandre koja nam je rekla kako se nada da će danas sav biti odvezen.

“Tijekom prošlog tjedna putem naše web stranice, kao i putem medija najavili smo odvoz glomaznog otpada s otoka Lopuda, što smo i napravili sukladno dogovoru. Na Lopudu smo bili prekjučer, u utorak i dočekala nas je velika količina, ne samo glomaznog, već otpada koji ne pripada kategoriji glomaznog otpada, iako smo u priopćenju jasno naveli što sve obuhvaća kategorija glomaznog otpada iz kućanstava. Za prijevoz otpada koristimo brod Triton, koji je bio prepun otpada. Da bi sav otpad zbrinuli, na Lopudu smo bili i jučer”, istaknula je Mikulandra.

“Računali smo da ćemo jutros, kad nam redovnom linijom ide specijalno vozilo za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, prevesti i ostatak glomaznog otpada.
No, kolege su mi javile da su i jutros zatekli veće količine sitnog otpada, te utvrdile da navedeni otpad neće moći prevesti odjednom. Oko 11 sati kolege su se vratile kako bi se iskrcao otpad i izvršila zamjena specijalnih vozila, te su oko 12 sati, danas po drugi put, ponovo isplovili kako bi prikupili odloženi otpad s otoka Lopuda. Nadam se da će danas sav otpad s Lopuda biti odvezen na obostrano zadovoljstvo svih”, poručila je direktorica Mikulandra.

Da je odvoz smeće s Lopuda pri kraju svjedoči i fotografija nastala danas u 13:50.

FOTO: Čistoća Dubrovnik

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA