31.8 C
Dubrovnik
Petak, 12 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaDani Dubrovnika u Sorrentu: Ivana Marija Vidović nastupa u Bazilici sv. Antonina

Dani Dubrovnika u Sorrentu: Ivana Marija Vidović nastupa u Bazilici sv. Antonina

Ivana Marija Vidović, proslavljena dubrovačka pijanistica, svojim neumornim zalaganjem u kulturnoj diplomaciji predstavlja itekako važan most između Dubrovnika i Sorrenta, dva nedavno bratimljena grada.

Ništa drugačije nije ni ovog utorka, 12. prosinca, kada nastupa u ovom prekrasnom talijanskom gradu u sklopu Dana Dubrovnika, zamišljenih kao prikaz raznolikosti glazbe, kulture, turizma, enogastronomije i brojnih drugih aspekata slojevite i bogate dubrovačke povijesti i tradicije.

Naša proslavljena pijanistica nastupa u Bazilici sv. Antonina s Komornim ansamblom Orkestra Friends Ico131, a pod dirigentskom palicom Gianluce J. Greca. Izvest će se program ‘Sonidos de Espana‘. Ovaj kulturni susret, inspiriran velikim dijelom i zalaganjem naše pijanistice, obećava još jednom jedinstveno iskustvo spajanja dvaju gradova kroz glazbu, umjetnost i prijateljstvo.

Podsjetimo, Dubrovnik i Sorrento bratimili su se upravo ove, 2023. godine, no ideja je postojala još od 2004. godine, uz zajedničke napore Ivane Marije Vidović i Dubrovačkog simfonijskog orkestra, što je i naglašeno tijekom potpisivanja Povelje o bratimljenju i suradnji Dubrovnika i Sorrenta u veljači. Potpisali su je gradonačelnici Mato Franković i Massimo Coppola, čime je službeno obilježeno više od desetljeća kulturno-umjetničke prijateljske suradnje.

‘Kolega maestro Paolo Scibilia, odnosno Udruga ‘Sorrento Concerti’, organiziraju koncert. Moje prvo pismo u 2004. kao kamen temeljac i jest pošao upravo njemu, a što je već onda prihvatio s oduševljenjem. Na projektu je neumorno uz mene i oba Grada kojima zahvaljujem, od samoga početka’, naglasila je u ovoj prigodi naša pijanistica Ivana Marija Vidović.

Kako glazba ima moć povezivanja ljudi i kultura, tako je upravo kroz njezinu prizmu i nastala ova bogata manifestacija, počevši od gastro i glazbene izložbe uz našu Klapu Kaše 9. prosinca na Trgu Tasso, potom protokolarnog programa ovog ponedjeljka te sutrašnjeg nastupa Ivane Marije Vidović i Komornog ansambla ‘Orkestar Friends Ico131’, te dirigenta Gianlucu J. Greca u Bazilici sv. Antonina s početkom u 19 sati.

Kulturni most, pokrenut inicijativom Ivane Marije Vidović, izgrađuje trajno prijateljstvo i suradnju između Sorrenta i Dubrovnika, predstavljajući pravi primjer kulturne diplomacije. Naši gradovi tako zajedno stvaraju harmoniju koja nadilazi granice i donosi radost svim ljubiteljima umjetnosti i kulture – Dani Dubrovnika u Sorrentu stoga su ovog prosinca iznimno slojevit i bogat događaj od obostrane važnosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA