30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaIzbori 2021CAPOR: Vlahušić ušutkava oporbu i prijeti novinarima

CAPOR: Vlahušić ušutkava oporbu i prijeti novinarima

Đuro Capor iz Srđ je Grad je na današnjoj konferenciji za medije objasnio kako je bio na sučeljavanju s Androm Vlahušićem na Libertas televizji te kako je na kraju emisije Vlahušić zaprijetio uredniku emisije i kazao kako emisija ne bi smjela izaći van.

“Ono što sam doživio prilikom sučeljavanja s Androm Vlahušićem 28. travnja na Libertas televiziji u emisji Duel spada u kategoriju prijetnji prema novinaru. Kada sam prilikom sučeljavanja govorio o problemima sa pravosuđem koje ima gospodin Vlahušić, o procesima koji su u tijeku i nekima od afera u kojima je sudjelovao, na kraju te emisije Vlahušić je zaprijetio uredniku televizije da će mu se javiti Vlahušićevi odvjetnici ukoliko dođe do emitiranja te emisije”, izjavio je Đuro Capor.

“U političkoj areni taj se mehanizam koristi za ušutkavanje političkih protivnika. Sada ta emisija ne bi trebala izaći van, mislim da je to djelo cenzure i opstruiranje demokratskog procesa. Nečije afere, djela ili nedjela moraju biti u interesu javnosti jer javnost mora znati kakav je koji političar. Nadam se da će se emisija koja se odvila 28. travnja održati”, kazao je Capor.

“To što je netko rehabilitiran i što može donijeti potvrdu o nekažnjavanju kao što je tu u slučaju s Androm Vlahušićem ne znači da je njegov prekršaj ili afera nešto što je tabu tema. Hoćemo li onda iz medija ukloniti sve članke o aferi Šipan”, pita se Capor.

“Tog 28. travnja kada je emisija održana je bila godišnjica dubrovačkog referenduma, a gradonačelnički kandidat, Andro Vlahušić ima problema s opstrukcijom lokalnih i demokratskih procesa. Kada je bio prvi dubrovački referendum Vlahušić je tada s mjesta gradonačelnika pozivao građane da ostanu doma i ne glasaju. Prema tome ušutkivanje političkih protivnika, opstruiranje demokratskih procesa i prijetnji novinarima nikako ne bi smjelo biti nešto što se događa na političkoj sceni igdje”, rekao je Capor.

Na pitanje oko suradnje srđevaca i medija Capor je kazao kako oni trebaju biti kanal prema građanima, osvrnuo se i na odnos gradske uprave i medija.

“Kada vam netko iz medija postavlja pitanje dužni ste mu odgovoriti u najkraćem roku. Mi u Gradu Dubrovniku imamo Odjel za poslove gradonačelnika koji nabujao i ima 20 osoba koje se bave pr-om. Zato mislim da bi svatko trebao dobiti odgovor i informaciju koju je zatražio. To je nešto u čemu je Mato Franković pogriješio. S druge strane, protekla tako i ova gradska uprava strahovito griješe po pitanju financiranju medija, ono se odvija netransparentno”, rekao je Capor.

Na pitanje zašto ranije nije istupio po pitanju Vlahušića i emisije na Libertas televiziji, Capor je kazao kako je tek jučer doznao za dopis koji je Libertas televizija dobila od Vlahušićeva odvjetničkog društva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA