30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiBROJ RASTE: Na covid odjelu se nalaze 24 pacijenta, nisu cijepljeni, dvoje...

BROJ RASTE: Na covid odjelu se nalaze 24 pacijenta, nisu cijepljeni, dvoje ih je na intenzivnoj njezi

Broj osoba oboljelih od koronavirusa, kojima je potrebno bolničke liječenje, na području naše županije, u posljednjih nekoliko dana, ubrzano raste. I dok se prije tjedan dana, 2. kolovoza, u bolnici od COVIDA-19 liječilo devet, danas se liječe 24 osobe. Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić kazao nam je da hospitalizirane osobe imaju srednje teške simptome. Njihova prosječna dob je 65 godina te je riječ o osobama koje se nisu cijepile.

“S današnjim danom hospitalizirane su 24 osobe oboljele od koronavirusa. Radi se uglavnom o pacijentima sa srednje teškom kliničkom slikom, s obostranim upala pluća te sa simptomima bolesti dišnog sustava karakterističnima za koronavirus. Dio pacijenata po svojim osnovnim bolestima pripada na druge odjele, no uslijed zaraze koronavirusom, došlo je do pogoršanja njihovog stanja te su smještene na COVID odjel”, kazao nam je u kratkom razgovoru Mario Bekić.

Od navedenog broja, kako nam je potvrdio dr. Bekić, tri se osobe nalaze na terapiji kisikom visoke protočnosti, a dvije osobe na jedinici intenzivnog liječenja.
Kad je u pitanju prosječna dob hospitaliziranih osoba i tu je došlo do promjena.

“Dok se prije radilo o pacijentima od 80 godina i više, sad nam je prosjek hospitaliziranih oko 65 godina”, kazao je ravnatelj te dodao kako oko pedeset posto onih kojima je zbog infekcije potrebno bolničko liječenje dolazi iz doline Neretve.

“Osobe koje se nalaze na liječenju nisu cijepljenje. Tu i tamo nam se dogodi da hospitaliziramo osobu koja je cijepljena, no to je rijetkost”, zaključio je Bekić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA