29.8 C
Dubrovnik
Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaBonačić Obradović: SDP nije bio protiv kupnje TUP-a, ali...

Bonačić Obradović: SDP nije bio protiv kupnje TUP-a, ali…

Gradska vijećnica Anita Bonačić Obradović reagirala je na jučerašnju izjavu gradonačelnika Mata Frankovića, vezanu uz kupnju TUP-a. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Želimo ispraviti netočne informacije koje su jučer iznesene u javnosti. Gradonačelnik je izjavio da je SDP Dubrovnik bio protiv kupnje prostora bivše tvornice TUP, što nije točno. SDP Dubrovnik uvijek je smatrao da taj prostor treba služiti razvoju civilnog društva i oživljavanju grada izvan stare gradske jezgre.

Naša kritika usmjerena je na metode financiranja i uvjete kreditiranja. Nažalost, naše zabrinutosti su se pokazale opravdanima. Nakon što je stopa EURIBOR-a dosegnula 4%, grad se odlučio za fiksnu kamatnu stopu. Trenutno, UTD Ragusa traži od grada kratkoročni zajam od 360 tisuća eura zbog financijskih obaveza koje ne mogu redovito podmirivati. Ovo je točno ono na što smo ranije upozoravali.

Također smo istaknuli problematiku povećanja cijena najamnine poduzetnicima koji su pridonijeli razvoju TUP-a. Informacije koje imamo ukazuju na potencijalno povećanje cijene najma za čak 80%. Postavlja se pitanje zašto bi se cijene povećavale ako se kredit može vraćati iz prihoda koje UTD Ragusa ostvaruje od svojih nekretnina?

Dodatno, zabrinjavajuća je činjenica da već 12 mjeseci vraćamo veliki kredit, dok se situacija u TUP-u nije promijenila. Ni vijećnici ni građani nemaju jasnu sliku o budućem razvoju ovog prostora. Kakvi su planovi za obnovu? Koja je dugoročna strategija razvoja ovog područja? Na koji način će se prostor revitalizirati kako bi bio društveno koristan za daljnji razvoj Grada Dubrovnika?

Do sada, Grad Dubrovnik je iskoristio prostor TUP-a u Gruža za smještaj gradskih i javnih ustanova poput Knjižnice i Obiteljskog centra. Međutim, postavlja se pitanje je li cilj kupnje vrijednog prostora od 10 milijuna eura bio samo za smještaj javnih ureda ili i za razvoj poduzetništva, inkubaciju novih industrija, poticanje civilnog društva i pružanje mogućnosti mladim i inovativnim ljudima da razvijaju svoje ideje unutar grada, stoji u priopćenju koje potpisuje vijećnica SDP-a u GV Grada Dubrovnika Anita Bonačić Obradović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA