29.8 C
Dubrovnik
Utorak, 23 srpnja, 2024
NaslovnicaKulturaBesplatna radionica i koncert najboljeg hrvatskoj jazz pijanista, Petra Ćulibrka

Besplatna radionica i koncert najboljeg hrvatskoj jazz pijanista, Petra Ćulibrka

Sutra, u subotu 17.06.2023 u 11:30 sati u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića održati će se besplatna radionica pod nazivom Jazz piano workshop – uloga klavira i primjena akorada u glazbi koju će voditi renomirani i najbolji hrvatski jazz pijanist, koju ga je dva puta okrunila nagrada Status, Petar Ćulibrk – World’s Okayest Pianist.

Nakon radionice također u subotu 17.06. 2023. u Domu kulture u Cavtatu u 21 sat slijedi koncert pod nazivom Jazz & Wine na 17. festivalu Glazba i riječ, u organizaciji udruge Konavle art u suradnji sa Dubrovačkim podrumima.

Ulaz je slobodan te udruga Konavle art poziva sve zainteresirane da im se pridruže na radionicu i koncertu.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku (1986). Počinje svirati klavir sa 7 godina, školovanje nastavlja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, 2011. diplomira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu.

Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina.

Po dolasku u Zagreb surađuje s Moranom Mesić u kvartetu ”Afinado”, te sa brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima – Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković, Mario Igrec, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Jazz Orkestar HRT-a, itd.. Od 2010. do danas usavršava se na brojnim seminarima – kod Kennyja Barrona, Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza, Adama Holzmana, Alana Broadbenta, Erica Reeda.Svirao je kao pijanist u kvartetu Corona, s Moranom Mesić, u Vjekoslav Crljen Triju, a posljednjih godina svira s More Love Ensambleom, Cloud Buzzom, Miro Kadoić kvartetom i Filip Pavić kvartetom.Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine. 2020. i 2023. nagrađen je Statusom u kategoriji najboljeg jazz pijanista. Njegov solo album prvijenac ”Old School” nominiran je
2023. godine za nagradu Porin u kategoriji Najbolji album jazz glazbe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA