15.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 28 ožujka, 2024
NaslovnicaLifestyle2020. U RETROVIZORU/ Alisa Nenadić je odlučila zasladiti kraj ove čudne godine

2020. U RETROVIZORU/ Alisa Nenadić je odlučila zasladiti kraj ove čudne godine

Slastičarka Alisa Nenadić čije palačinke i kolače iz Dolce vite obožavaju baš svi, podijelila je s nama iskustva godine koju zovemo – ne ponovila se – te nam je ponudila recept fine i brze slastice kojom možemo zasladiti kraj ove ili početak sljedeće godine.

Ah, ta 2020.-ta, da što prije ode i nikad nam se više ne ponovi. Ni blizu!!!! Da mi je netko rekao da ću u ovoj godini ostavljati svoje kolačiće dragim ljudima ispred vrata, da ih neću moći zagrliti, da će mi ekran postati najbolji prijatelj i jedini kontakt s njima, rekla bih mu da je lud. Mnogočemu nas je naučila ova godina, nekim novim načinima funkcioniranja ali i pokazala još jednom koliko srce imamo kao nacija u teškim trenutcima. Želim vam od srca da što prije zaboravite sve ružno i da se veselimo zajedno nekim novim veselim trenutcima koje donosi budućnost. Pazite se, volite se i pomažite jedni drugima. 

Za doček, novog, boljeg normalnog donosim jedan mali slatki zalogajčić koji nije teško za napraviti, razveselit će mnoge, a sigurna sam da sastojke imate doma…Biskvit je od badema i naranče, onako fin i aromatičan, nešto kao dubrovačka torta, lagan i prozračan a preliven čokoladom. Divno…


Krenimo:
Za biskvit: Izmiksajte na najvećoj brzini 4 cijela jaja sa 110gr bijelog šećera. Miksajte dovoljno dugo da se smjesa utrostruči i postane fino pjenasta. Dodajte i umješajte ručno 200 gr fino samljevenih badema, 50 gr krušnih mrvica, koricu limuna i naranče te 120 ml soka istih agruma, vrećicu praška za pecivo i vanilin šećera, prstohvat cimeta i prstohvat soli. Sve lijepo ručno miješajući sjedinite te stavite peći u pleh srednje veličine cca 20X30cm obložen masnim papirom 45min na 160 stupnjeva. 

Kada se ispeče i ohladi, narežite na kocke veličine po želi te prelijte čokoladnom glazurom i pospite badem listićima. 
Uslast! I slatka Vam Godina Nova!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA