13.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVijestiFranković: Dočekajmo Novu godinu skromno i dostojanstveno, u mislima sa stradalima...

Franković: Dočekajmo Novu godinu skromno i dostojanstveno, u mislima sa stradalima u potresu

Gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić, u nastavku tradicionalnog obilaska hitnih i žurnih službi posjetili su i PU dubrovačko-neretvansku te Dubrovačke vatrogasce. Osim geste podrške i zahvale na cjelokupnom radu, ova je prilika iskorištena kako bi se građani pozvali da skromno, dostojanstveno i bez prevelikih proslava,uz što manju uporabu pratehnike, s mislima na stradala u potresu koji je zadesio Petrinju i Sisak dočekaju Novu godinu.

„Apeliramo na građane da se pridržavaju svih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite, da paze na sebe i paze na one oko sebe kako u prometnu tako u pogledu raznoraznih druženja, posebno na otvorenom prostoru. Pandemija COVID nažalost, još uvijek nije završila. Svaki da smo svjedoci novih oboljelih kao i preminulih, ako izbjegavao socijalne kontakte tako pomažemo svojim bližnjima“, kazao je prilikom današnjeg obilaska žurnih službi načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Osvrnuo se načelnik i večerašnja slava te pozvao građane da se sudruže od upotrebe petardi.

„Ova policijska uprava već dužni niz godina provodi akciju „Manje oružja, manje tragedija“. Da nije ovakva situacija s pandemijom i naše akcije bile bi pojačane, a sve kako bi osvijestili građane, posebno roditelje. Petarde nisu igrače i ne bi se trebale davati djeci. Nažalost, jedno dijete je već stradalo od petarde na području naše policijske uprave“, poručio je načelnik te na osvrnuo na godinu na isteku.

„Godina je bila zahtjevna, teška i posebna. Uz uobičajene aktivnosti, provodili smo i niz mjera vezanih uz pandemiju: od provjere pridržavanja mjere samoizolacije, kontrolnih punktova koji su u dva navrata bili organizirani. Uz to smo obavljali i sve druge naše zadaće, a sve kako niti jedan građanin ne bi bio zakinut za svoj prava, kako bi se svi osjećali sigurno“ kazao je načelnik se dodao kako se večeras ipak očekuje nešto manji broj intervencija nego što je to uobičajeno u novogodišnjoj noći.

„Moramo biti svjesni da pogotovo naši mlađi sugrađani žele negdje izaći, no i ovim putem apeliram da to rade uz pridržavanje svih mjera, uputa roditelje, ali i naših mjera“, zaključio je načelnik Pavličević.

Nakon obilaska PU dubrovačko-neretvanske, gradonačelnik Franković i župan Dobroslavić posjetili su i Dubrovačke vatrogasce.

„Ova Nova godina je zasigurno drugačija od prethodnih, ali dočekajmo je odgovorno, na isti način na koji smo se ponašali tijekom ove pandemijske godine, ali i pokažimo suosjećanje sa svima stradalima u potresu u Petrinji i Sisku“, poručio se županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović te se osvrnuo na proteklu godinu.

„Bila je složena u svakom pogledu, od pandemije za vrijeme koje smo svi pokazali složnost i zajedništvo. I tu smo preuzeli jedan dio tereta i pokušali pomoći djelatnicima naše bolnice na kojima je bio najveći teret. Nakon toga nam se dogodio potres u Zagrebu, gdje su i naše snage pomagale su sanaciji, a što radimo i sada na potresom pogođenim područjima. Jutros smo poslali i košaru. Mislim da su naši županijski vatrogasci odgovorno odradili ovu zahtjevnu godinu, za koju se nadam da se neće više ponoviti“, zaključio je Simović.

„Noć će biti blaža i u nekim pogledima možda i tužnija, no za nas vatrogasce vjerojatna i lakša jer je manja vjerojatnost da će se nešto dogoditi. U svakom slučaju mi ćemo i večeras dežurati. Molimo građane da se ponašaju odgovorno i u pogledu COVID-a, a i da se suzdržavaju od uporabe petardi“ kazao je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović te kazao kako vatrogasci koji su na terenu javljaju da je stanje na područjima stradalima u potresu jako teško.

„Mnogi stambeni objekti koji su već načeti za vrijeme rata sad su uništeni. Iskreno se nadam da će se uz pomoć države, gradova i svih nas to što prije obnoviti“, poručio je Krilanović.

”Tradicionalno svake godine obilazimo one koji rade svoj posao i na usluzi su građanima dok oni planiraju ulazak u Novu godinu. To je čin i zahvale i priznanja, ali i podsjećanje da postoje oni koji rade dok su drugi opušteni. Ove godine neće biti velikog opuštanja, svi se pridržavamo mjera, a nakon događanja u Sisačko-moslavačkoj županiji nikome nije do velikog slavlja”, rekao je župan Dobroslavić te dodao da će županije i iduće godine nastaviti podupirati rad svih žurnih službi na području županije.

Uz zahvalu žurim službama na radu u ovoj, kako je rekao, izazovnoj godini, gradonačelnik je pozvao sugrađane da novogodišnju noć provedu mirno i dostojanstveno.

„Organiziranost naših žurnih službi na najvišem je nivou. Želimo da i ovu noć provedu tih, mirno, bez prevelikog posla, a s obzirom na pandemiju i činjenicu da su gradovi Sisak, Petrinja i Gunja pretrpjeli veliku materijalnu štetu, a nažalost izgubljeni su i ljudski životi. Očekujemo da u ovoj novogodišnjoj noći naši sugrađani pokažu skromnost, da se izbjegnu petarde i velika slavlja i da u mislima bude s onima koji su ostali bez svojih najmilijih i bez svojih obiteljskih domova“, kazao je gradonačelnik Franković te dodao je Grad pomogao sve žurne službe i materijalno i financijski, a to će se nastaviti i u budućnosti.

“Žurne službe su uvijek tu i njihovi djelatnici nesebično davaju sebe za druge i to treba znati cijeniti”, zaključio je gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA