32.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaDupromo20 posto popusta na Nutrikon usluge u ljekarni Čebulc

20 posto popusta na Nutrikon usluge u ljekarni Čebulc

Debljina je zdravstveni problem

Više od polovice žena i skoro tri četvrtine muškaraca u Hrvatskoj imaju višak kilograma.

Poražavajuća informacija koju je objavio Eurostat odjeknula je u medijima ovaj mjesec.

Odlično je što se o tome napokon govori u medijima u kontekstu zdravlja jer ipak, debljina je zdravstveni, a ne estetski problem.

Debljina je zajednički faktor rizika za bolesti koje su vodeći uzrok smrti u svijetu. Zajedno s prestankom pušenja i tjelesnom aktivnosti, prehrana je jedan od čimbenika kojim možemo značajno utjecati na te bolesti.

70 % osoba koje su posjetile naše savjetovalište su žene što može potvrditi činjenicu da debljinu još uvijek više shvaćamo kao estetski problem pa o njemu i više brinu žene.

Osim kardiovaskularnih komplikacija, dijabetesa i određenih vrsta raka, višak kilograma za duplo povećava vjerojatnost komplikacija u slučaju zaraze korona virusom.

Pretpostavlja se da će medicinske komplikacije debljine do 2025. godine koštati preko bilijun dolara.

Pandemiji debljine koja traje već nekoliko godina ne pogoduje ni činjenica da smo okruženi informacijama o instant rješenjima za sve, pa tako i za višak kilograma. Više od pola, nas 65 % u Hrvatskoj treba smršaviti ali još i više nas treba promjenu prehrambenih i životnih navika.

Smršaviti ne znači izgubiti 15 kg u mjesec dana, smršaviti znači trajno promijeniti prehrambene navike. Pravilna prehrana koja podržava zdravlje i zdravu tjelesnu masu nije skupa, komplicirana niti zahtjevna. Za nekoga ona znači naučiti koje količine hrane su dnevno potrebne, za nekoga drugog znači uvođenje većeg broja namirnica u prehranu ili bolje organizacije prehrane i dnevnih obaveza.

Nutrikon savjetovalište nudi personalizirane usluge planiranja prehrane i savjetovanja vezanog za pravilnu prehranu kod zdravih osoba i onih s određenim zdravstvenim problemima.

Kako bismo potaknuli muškarce i poboljšali statistiku u našem savjetovalištu, ovaj mjesec muškarcima nudimo 20 % popusta na Nutrikon usluge.

Svoj termin zakažite pozivom na broj 091 1234 234.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA