30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaPolitikaIvo Lučić odgovorio Andriću: Tvrdnje o zatvorenom sustavu, na seizmički aktivnom području...

Ivo Lučić odgovorio Andriću: Tvrdnje o zatvorenom sustavu, na seizmički aktivnom području kakvo je Primorje, su obična budalaština

Dr. Ivo Lučić, karstolog putem priopćenja za medije odgovorio je Teu Andriću koji ga je pozdravio s govornice danas održane tematske sjednice Županijske skupštine o Lučinom razdoblju. Lučić u priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti potvrđuje da su on i Andrić rođaci, ali i navodi kako ga je Andrić prozvao kao benu koja ništa ne zna o životu, čije bi mišljenje bilo glupo uzimati u obzir. “Tvrdnje o zatvorenom sustavu su obična budalaština na seizmički aktivnom prostoru kakvo je Primorje i pokazuju da njezini tvorci nemaju veze sa stvarnošću”, napisao je Lučić.

“Danas me Teo Andrić pozdravio na tematskoj sjednici županijske skupštine o Lučinu razdolju kao benu koja ne zna ništa o životu, čije bi mišljenje bilo glupo uzimati u obzir. Svoju je tvrdnju zamotao u rođačke odnose. Istina, njegova dobra majka je moja tetka koju poštujem i volim, ali nije ona kriva.

Svaka kap vode koja padne na Dubrovačko primorje trenutačno odlazi u podzemlje i nosi sa sobom sve utjecaje, i donose ih u more od Budime do Bistrine. Da nije tako, u Dubrovačkom primorju nalazilo bi se jezero veličine Vranskog jezera na otoku Cresu.
Na sve sam to upozoravao s velikim brojem Primoraca u posljednjih desetak godina, imajući veliki oslonac u njihovoj ljubavi prema zavičaju.

Tvrdnje o zatvorenom sustavu su obična budalaština na seizmički aktivnom prostoru kakvo je Primorje i pokazuju da njezini tvorci nemaju veze sa stvarnošću. Neka kažu nekom u Petrinji to o zatvorenim sustavima.

Također, o tome da su znanstvenici birali lokacija odlagališta dovoljno sam čuo od jednog domaćina u Majkovima, koji je, kako mi je ispričao, tadašnjeg načelnika općine, a današnjeg župana odveo i “otkrio” mu – Badovinje rupe.

To što je danas rekao Teo Andrić zaogrćući plaštom bliskih veza, na puno općenitijoj razini rekao je čuvar državnog pečata Ivan Milas 1995: “Mozak vam ništa ne vrijedi! Kilo mozga je dvije marke”.

Obje su znak politike koja je Hrvatsku, koja je ranih 70-ih uz Češku bila najrazvijenija zemlja socijalističkog svijeta, dovela danas na začelje EU,  uključivo iza Rumunjske i Bugarske. Ključna obilježja te politike su korupcija, klijentelizam i obesmišljavanje poštenog rada, etike i znanosti. Prethodno su uništili najveći ikad poznati hrvatski polet nastao nakon prvih općih izbora i napada na Hrvatsku.
U svemu tome se, eto, i rođak Teo Andrić dobro pomogao, pa ima zašto ponižavati znanost, najčvršći izraz ljudskog razuma”, zaključuje Lučić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA