29.8 C
Dubrovnik
Ponedjeljak, 22 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽUPANIJSKA SKUPŠTINA 13. OŽUJKA: koncesija za marinu Cavtat se daje tvrtki Lukše...

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA 13. OŽUJKA: koncesija za marinu Cavtat se daje tvrtki Lukše Glavinje

Jedna od odluka vijećnika Skupštine Dubrovačko – neretvanske županije koji se sastaju 13. ožujka odnosit će se na prijedlog da se tvrtki Cavtat marina, čiji je direktor Lukša Glavinja, na 20 godina odobri koncesija na 6,4 hektara kopnene površine u priobalnom dijelu naselja Prahivac u Cavtatu.

Na javni poziv pristigla je samo jedna ponuda i to tvrtke Cavtat marina.

Projekt Marina Cavtat & Resort, Vlada RH proglasila je strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Za koncesiju će županiji tvrtka godišnje plaćati 24.237 eura fiksne naknade, odnosno 30 centi po metru kvadratnom te 2,5 posto ostvarenog godišnjeg prihoda. Procijenjena vrijednost tog promjenjivog dijela naknade kroz 20 godina koncesije iznosi nešto manje od 1,2 milijuna eura.

Vijećnici će raspravljati i o sljedećim točkama dnevnog reda:

 1. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu Župana Dubrovačko – neretvanske županije za drugo polugodište 2022. godine.
 2. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i utrošku sredstava Zajednice športa Dubrovačko – neretvanske županije za 2022. godinu.
 3. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o radu i utrošku sredstava Zajednice tehničke kulture Dubrovačko – neretvanske županije za 2022. godinu.
 4. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o kakvoći mora na morskim plažama Dubrovačko – neretvanske županije u 2022. godini.
 5. Prijedlog odluke o provedbi Programa utvrđivanja kakvoće mora za kupanje na morskim plažama na području Dubrovačko – neretvanske županije u 2023. godini.
 6. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Godišnjeg programa rada Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko – neretvanskoj županiji za 2022. godinu.
 7. Prijedlog zaključka o prihvaćanju Godišnjeg programa rada Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko – neretvanskoj županiji za 2023. godinu.
 8. Prijedlog odluke o donošenju Programa zaštite okoliša Dubrovačko – neretvanske županije za razdoblje 2023. – 2026. godine.
 9. Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izvršavanju Proračuna Dubrovačko – neretvanske županije za 2023. godinu.
 10. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu sufinanciranja decentraliziranih funkcija OSNOVNOG ŠKOLSTVA na području Dubrovačko – neretvanske županije za godinu.
 11. Prijedlog odluke o kriterijima, mjerilima i načinu sufinanciranja decentraliziranih funkcija SREDNJEG ŠKOLSTVA na području Dubrovačko – neretvanske županije za godinu.
 12. Prijedlog zaključka o prihvaćanju izvješća o radu mrtvozorničke službe i obavljenim obdukcijama na području Dubrovačko – neretvanske županije u 2022. godini.
 13. Prijedlog odluke o rasporedu sredstava kojima se financiraju decentralizirane funkcije zdravstvenih ustanova na području Dubrovačko – neretvanske županije u 2023. godini.
 14. Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko – neretvanske županije.
 15. Prijedlog odluke o namjeri davanja koncesije u svrhu gospodarskog korištenja
  pomorskog dobra radi obavljanja djelatnosti akvakulture na području posebnog rezervata Malostonskog zaljeva i Malog mora za polja 57,79A i 79B.
 16. Prijedlog odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra ispred turističkog naselja Dubrovački vrtovi sunca u Orašcu, Grad Dubrovnik.
 17. Prijedlog odluke o imenovanju članova Stručnog povjerenstva za koncesije za pomorsko dobro Dubrovački vrtovi sunca.
 18. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra u Srebrenom, Srebreno 1, Općina Župa dubrovačka.
 19. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra u Srebrenom, Srebreno 2, Općina Župa dubrovačka.
 20. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra u Srebrenom, Srebreno 3, Općina Župa dubrovačka.
 21. Prijedlog odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za koncesiju na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma – marine Cavtat, Općina Konavle.
 22. Prijedlog odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za posebnu upotrebu pomorskog dobra Franjevačkom samostanu Pohođenja Marijina u Rožatu.
 23. Prijedlog odluke o dodjeli koncesije na pomorskom dobru za posebnu upotrebu pomorskog dobra Udruzi Hrvatski domobran Dubrovnik.
 24. Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Županijskoj lučkoj upravi Vela Luka za kreditno zaduženje za EU PROJEKT – izgradnja pomorsko putničkog terminala Vela Luka.
 25. Prijedlog odluke o uspostavljanju suradnje Dubrovačko – neretvanske županije s regijom Abruzzo, Republika Italija.
 26. Prijedlog pravilnika o provedbi postupaka jednostavne nabave.
 27. Prijedlog odluke o neprihvaćanju ponuda po pravu prvokupa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA