28.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 23 lipnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan proglasio prirodnu nepogodu zbog poplava u Pločama i Pojezerju

Župan proglasio prirodnu nepogodu zbog poplava u Pločama i Pojezerju

Župan Nikola Dobroslavić donio je odluku o proglašenju prirodne nepogode za područja Grada Ploča i Općine Pojezerje. Kako stoji u odluci, prirodna nepogoda proglašena je zbog poplave kojom su na navedenom području nanijete velike materijalne štete na poljoprivredi u razdoblju od 10. svibnja do 18. svibnja 2023. godine.

Sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, obvezuju se Gradsko i Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda unijeti sve zaprimljene prve procjene štete u Registar šteta u Zakonom propisanom roku, odnosno do 14. lipnja 2023.

– Grad Ploče cijelo je vrijeme aktivno bio uključen u procjene i u saniranje štete od poplava nastalih sredinom svibnja. Ono što se tada činilo najizvjesnijim, danas je dobilo službenu potvrdu i proglašena je elementarna nepogoda. Pozivam sve čiji su nasadi pretrpjeli štetu da ispune obrazac i tako ostvare preduvjete za određeno obeštećenje – poručio je gradonačelnik Mišo Krstičević.

Na službenoj stranici grada Ploče mogu se naći i obrasci za prijavu štete.

2 KOMENTARI

  1. Jadni ljudi, u ovakvim situacijama je dobro imati Nobel uredjaj za preciscavanje vode, jer nakon ovakve katastrofe, voda iz vodovoda nije preporucljiva za pice, zelim im sto skoriji oporavak od ove katastrofe

  2. Nije me briga za jadne ljude. Mene samo brine hoće li jadni Jambo od države dobiti odštetu od 100.000 eura na koliko je, slobodnim stilom, procijenio vrijednost uništenih mu zasada. Nešto mi, zna se, govori da hoće.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA