7.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 1 prosinca, 2021
NaslovnicaVijestiŽupan podržao zemlje zapadnog Balkana na putu prema punopravnom članstvu u EU,...

Župan podržao zemlje zapadnog Balkana na putu prema punopravnom članstvu u EU, ali uz ispunjenje uvjeta

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je sastanku Radne skupine Europskog odbora regija za odnose sa zapadnim Balkanom. Sastanak o Albaniji za temu imao je Uključivanje lokalnih i regionalnih vlasti u proces pristupanja EU-u te Održivi oporavak od krize uzrokovane COVID-om 19 u Albaniji.

Župan Dobroslavić u svom izlaganju govorio je o važnosti kontinuirane podrške lokalnim i regionalnim vlastima u Albaniji kroz Europski odbor regija i njegova relevantna tijela za suradnju, ali i potrebu za jačom vidljivošću aktivnosti tih tijela na nacionalnoj i regionalnoj razini te u tom kontekstu ukazao na važnost žurnog osnivanja zajedničkog savjetodavnog odbora s Albanijom.  Također, župan je izrazio uvjerenje u što skorije usvajanje pregovaračkog okvira za Albaniju i Makedoniju u Vijeću EU-a te podršku pristupanju u EU svih zemalja zapadnog Balkana uz ispunjavanje obveza iz pristupnog procesa.

Na sastanku su uz članove Radne skupine govorili i zamjenici ministara unutrašnjih poslova i turizma Republike Albanije, veleposlanica albanske misije pri Europskoj uniji, stručnjaci iz Europske komisije te predsjednici regionalnih vijeća i gradonačelnici iz Albanije. Glavni cilj Radne skupine Europskog odbora regija za zapadni Balkan je promicati dijalog i suradnju u vezi s relevantnim pitanjima od zajedničkog interesa između lokalnih i regionalnih vlasti EU-a i lokalnih vlasti zemalja u procesu proširenja EU-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

Komentar tjedna by Lidija Crnčević

Put oko Svijeta

Slatki život Alise Nenadić