30.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan Dobroslavić i gradonačelnik Franković primili polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković primili polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Župan Nikola Dobroslavić sa gradonačelnikom Dubrovnika Matom Franklovićem primio je u četvrtak u Dubrovniku u nastavni posjet 23. generaciju polaznika Ratne škole Ban Josip Jelačić.

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2020./2021. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, Ratna škola „Ban Josip Jelačić” nalazi se na studijskom putovanju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ovom prilikom župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković upoznali su ih s aktualnom situacijom u županiji i gradu.

Župan Dobroslavić rekao je kako je Domovinski rat bio sramotna epizoda velikosrpske politike.

”Samo zahvaljujući naporima dubrovačkih branitelja i onih koji su nam pomogli uspjeli smo se obraniti. Sada imamo svoju državu i slobodu, danas razvijamo ovo područje najbolje što znamo i uvjeren sam da to radimo dobro. Možda smo i previše orijentirani na turizam, ali to nam je najprirodnija gospodarska grana. Moram istaknuti kako koristimo fondove EU i to je jako bitno za naš razvoj. Ta sredstva su nam omogućila da razvijemo projekte koji inače ne bi nikako bili mogući”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako bi sve zemlje Zapadnog Balkana trebale težiti postati članice EU, uz obavezno ispunjavanje potrebnih uvjeta.

”Iako danas neki pokušavaju progurati svoje istine, mi znamo pravu istinu o Domovinskom ratu. Moram istaknuti kako iza rata nikada nismo razmišljali da nas može poharati jedan nevidljivi neprijatelj”, rekao je gradonačelnik Franković te napomenuo kako nas ovakva situacija tjera razmišljati i izvan okvira turizma.
Ovom prigodom naglašena je važnost sustava Civilne zaštite te je napomenuto kako je upravo spremnost tog sustava bila ključna u vrijeme kada se dogodila kriza uzrokovana koronavirusom.

Također je istaknuto kako se mora razmišljati o sigurnosti, te kako je poželjna vojna prisutnost u blizini Dubrovnika, kao što danas postoji baza kod Ploča.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA