31.8 C
Dubrovnik
Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiŽupan čestita Novu: u 2023. krećemo s novim optimizmom

Župan čestita Novu: u 2023. krećemo s novim optimizmom

Župan Nikola Dobroslavić osvrnuo se na godinu za nama i uputio sugrađanima novogodišnju čestitku.

Poštovani sugrađani,

Unatoč svim izazovima s kojima smo se susretali, 2022. godina bit će upisana kao dobra i uspješna godina. Na državnoj razini obilježio ju je izniman uspjeh naše Vlade, ulazak Hrvatske u Schengenski prostor i EURO područje. Time se naša zemlja trajno usidrila u krugu zemalja zapadne Europe, zemalja najvišeg civilizacijskog dosega.

Godinu ćemo posebno pamtiti po završetku gradnje Pelješkog mosta, najvažnijeg nacionalnog projekta, kojim je spojen razdvojeni hrvatski teritorij. Pamtit ćemo je po dovršetku lučkih projekata: Donje Čelo, Trpanj, Puntin, Drače, Duba Pelješka, Porto Uš i Račišće i po onima u tijeku: Vela Luka, Polačište (Korčula), Cavtat i Ubli. Otvorili smo Dnevnu bolnicu u Metkoviću, Centar za obuku operativnih snaga u Kuli Norinskoj i završili  projekt navodnjavanja Glog. U provedbi su iznimno važni projekti Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu i Centra za gospodarenje otpadom. Godinu je dakako obilježila i odlična turistička sezona koja je financijski čak nadmašila predpandemijske godine.

U novu godinu krećemo s novim optimizmom, nastavit ćemo prometno povezivanje županije brzim cestama, autocestom i lukama, završit ćemo obilaznicu Stona, kao i novu luku u Veloj Luci, očekujemo početak lučkih projekata Prigradice i Perne s obilaznicom Orebića, sustava protiv zaslanjenja s branom na Neretvi kao i nove škole u Cavtatu.

Dragi sugrađani, u 2023. godini, želim vam dobro zdravlje, sreću u privatnom životu i uspjeh u vašim poslovnim aktivnostima.

Župan

Nikola Dobroslavić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA