30.8 C
Dubrovnik
Utorak, 16 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZračna luka iznajmljuje prostor za obavljanje antigenskog testiranja - početna cijena 8.5...

Zračna luka iznajmljuje prostor za obavljanje antigenskog testiranja – početna cijena 8.5 tisuća kuna

Mnogi su zazivali i predlagali uvođenje mogućnosti testiranja na COVID-19 u zračnoj luci, kao neophodno potrebnu mjeru koja će olakšati turistima putovanja u ovim pandemijskim vremenima. Sve zemlje se veoma intenzivno pripremaju za sezonu, različitim mjerama pokušavajući privući goste, nudeći im “bonuse” da za ovo neizvjesno ljeto odaberu za odmor baš njihove turističke destinacije. Sudeći po nedavno objavljenom natječaju, mogućnost brzog, antigenskog testiranja, uskoro će biti dostupna i svima koji će se koristiti uslugama dubrovačke zračne luke. Naime, Zračna luka Dubrovnik, objavila je natječaj za odabir zakupnika prostora površine 45 metara kvadratnih u svrhu obavljanja testiranja, ali uz početni iznos zakupnine od 8.505, 00 kuna bez PDV-a.

Rok za dostavu ponuda je najkasnije do 19. travnja 2021., do 12 sati, a otvaranje ponuda neće biti javno.

U tekstu natječaja navedeno je da se u zakup daje prostor na putničkom terminalu C, ukupne površine 45 metara kvadratnih, uz iznos početne mjesečna zakupnine od 8.505,00 kuna bez PDV-a i to na razdoblje od šest mjeseci. Očekivani početak zakupa je osam dana od dana potpisivanja ugovora.

“Zakupnik je dužan pružati usluge medicinske dijagnostike na virus SARS CoV-2 najmanje putem brzog antigenskog testa. Radno vrijeme zakupnika treba započeti najmanje dva sata prije očekivanog leta. Zakupnik je dužan putniku izdati potvrdu o brzom antigenskom testiranju na engleskom jeziku u originalnu te putem e-mail adrese”, navodi se u tekstu natječaja, u kojem se istaknuto i da je svu opremnu potrebu za obavljanje djelatnosti kao i opremu potrebnu za obavljanje testiranja dužan osigurati zakupnik.

Iznosi novca za testiranje koje će turisti trebati izdvojiti još uvijek nisu definirani, a iz obećanja koja stižu iz Ministarstva turizma u njima bi trebala participirati i država.

FOTO:Ilustracija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA