30.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaLifestyleŽivo i veselo popodne u Kući Bukovac u Cavtatu

Živo i veselo popodne u Kući Bukovac u Cavtatu

U Kući Bukovac u Cavtatu bilo je danas vrlo živo i veselo.


U prigodnom dječjem programu predstavljeni su rezultati radova likovno edukativnih radionica Šarene školice koje se svake subote održavaju u Kući Bukovac te posebnog programa Ljeto u muzeju.

Ovogodišnje muzejsko ljeto u Kući Bukovac bilo je posvećeno fotografiji i animaciji. Zahvaljujući udruzi Luža i voditelju Nikoli Duperu te njegovim asistenticama Marti Skorin i Andrei Bagarić, polaznici su savladali osnove fotografije. Naučili su što je to perspektiva, što kadar, a što kompozicija. Naučili su kako fotografirati prirodu, a kako portret.

Svoje radove izložili su kao interpolaciju u izložbu Bukovac iz tamne komore, postavljenu u galerijskom prostoru Kuće Bukovac, a koja tematizira Bukovčev odnos prema fotografiji. Ta mala izložbena intervencija svjedoči o izuzetnoj dječjoj kreativnosti i sposobnosti savladavanja fotografskih postulata kao i njihovoj spontanoj reinterpretaciji.

Najmlađi sudionici ljetnih radionica bavili su se animacijom, a zajedno s voditeljicom Petrom Kralj Fox napravili su nekoliko kratkih, animiranih filmova zajedničkog naslova Bukovčeva kuća sreće.

Program je započeo kamishibaj predstavom koju su osmislili polaznici Šarene školice sa svojim ukrajinskim prijateljima koji su se pridružili likovno – edukativnim radionicama te su osmislili predstavu na temu jedne ukrajinske legende Kako su nastali biseri i školjke. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA