28.8 C
Dubrovnik
Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZgrada u Trnovičkoj 2 dobila bespovratna sredstva za energetsku obnovu

Zgrada u Trnovičkoj 2 dobila bespovratna sredstva za energetsku obnovu

Stambenoj zgradi na adresi Trnovička 2 dodijeljeno je 219.658,85 eura bespovratnih sredstava u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Energetska obnova višestambenih zgrada”. Tako je u Dubrovniku na adresi Trnovička 2 u travnju 2024. godine planiran početak energetske obnove višestambene zgrade, a sve u cilju povećanja energetske učinkovitosti višestambene zgrade: toplinska izolacija ravnog krova iznad grijanog prostora, toplinska izolacija vanjskih zidova grijanog dijela i zamjena dijela postojeće stolarije novom.

Planirani rezultati energetske obnove koju će izvesti tvrtka Capitalis d.o.o. pod nadzorom tvrtke Graf d.o.o., osigurati će uštedu potrebne toplinske energije za grijanje od 66,69% te primarne energije od 43,20%.

Smanjenje emisije CO2 nakon obnove iznosilo bi 8,83 tona/godišnje. Zgrada bi se nakon obnove svrstala u iznimno povoljan B energetski razred po godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje.

Procjena cjelokupne investicije iznosi 361.548,52 eura, a bespovratna sredstava dodijeljena su u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Energetska obnova višestambenih zgrada” koji je prethodno objavilo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Grad Dubrovnik sufinancirao je izradu projektne dokumentacije u iznosu od 85% opravdanih troškova, odnosno 2.792,16 eura čija je izrada bila preduvjet za prijavu na Poziv.

Podsjetimo kako je Upravni odjel za europske fondove Grada Dubrovnika u travnju objavio Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za energetsku obnovu postojećih višestambenih zgrada na području Grada Dubrovnika za 2023. godinu, koji je dostupan na poveznici niže, te se pozivaju zaineresirani da se putem ovlaštenih upravitelja zgrade i prijave.

JAVNI POZIV

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA