25.8 C
Dubrovnik
Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaPolitikaŽELE DESNIČARSKU IDEOLOGOIJU Koja ministarstva želi Domovinski pokret ukoliko se postigne dogovor...

ŽELE DESNIČARSKU IDEOLOGOIJU Koja ministarstva želi Domovinski pokret ukoliko se postigne dogovor s HDZ-om?

Prema informacijama Telegrama, iz izvora bliskih pregovaračkim timovima HDZ-a i DP-a, te su dvije stranke na korak do finalnog dogovora o novoj desničarskoj Vladi i parlamentarnoj većini. Prema tim informacijama, DP je odustao od ministarstava kao što su gospodarstvo i poljoprivreda, ali za sebe traže najmanje četiri resora: kultura, unutarnji poslovi, pravosuđe i regionalni razvoj.

Telegramovi izvori kažu kako Domovinski pokret kroz ova ministarstva želi provoditi desničarsku ideološku politiku na kojoj su dobili saborske mandate, s naglaskom na kulturu i unutarnje poslove. Smatraju kako će tako biračima lakše prodati suradnju s HDZ-om.

U svojim istupima i stranačkom programu, čelnici DP-a isticali su anti-imigrantsku politiku, borbu protiv kriminala i kroatizaciju kulturnog prostora. Dobivanje ministarstva kao što je kultura omogućilo bi im ispunjavanje dijela tih obećanja prema desnim biračima.

U kojem smjeru će se razvijati pregovori ostaje za vidjeti, ali HDZ već pomalo priprema teren kako bi i svojim biračima opravdao koaliciju s osobama koje je “do jučer” prozivao i vrijeđao, budući je Plenković danas izjavio kako birači žele desničarsku Vladu jer su to pokazali i rezultati izbora budući su treća stranka u Hrvatskoj.

Domovinski pokret je u predizbornoj kampanji odbacivao svaku mogućnost da u novoj hrvatskoj vladajućoj većini bude SDSS i Milorad Pupovac, no on je rekao u današnjoj emisiji “Nedjeljom u 2” kako su manjinci jedinstveni i da neće dozvoliti da ih se “rascjepka”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA