31.8 C
Dubrovnik
Petak, 19 srpnja, 2024
NaslovnicaVijestiZavršile su vođene pješačke ture po Konavlima

Završile su vođene pješačke ture po Konavlima

Nedjeljnom šetnjom završio je treći ciklus vođenih pješačkih tura u organizaciji Udruge Agroturizam Konavle. Kroz tri vikenda, u sklopu manifestacije „Proljeće u Konavlima“, prepješačilo se više od 30 kilometara staza i puteljaka te posjetilo 14 domaćina, agroturizama, kušaonica i OPGova  koji su sudionike dočekali na brojnim lokalitetima i u svojim objektima te ih počastili i dodatno upoznali s ponudom ruralnog područja Konavala.

Na svakoj od tura sudjelovalo je više od 60 posjetitelja koji su svoj izlet i posjet Konavlima mogli upotpunit i ručkom odnosno večerom u jednom od agroturizama koji su, posebno u dane kada su organizirane pješačke ture, nudili „Proljetni menu“ u tri slijeda kreiran sezonskim, svježim namirnicama.

Posljednja pješačka tura započela je obraćanjem g. Iva Klaića, pročelnika za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije a ujedno i domaćina u selu Popovići odakle je šetnja prema selu Komaji i krenula. Na pola puta prema Komajima u zaseoku Vignji grupu su dočekale tri obitelji Capor. Jedan poduzetnik i vlasnik kompleksa Ljetnikovca Ranjina-Capor, drugi strastveni kolekcionar školjaka i puževa te treći kreativac koji stvara umjetnine bez obzira kojeg materijala se uhvati. Nakon dočeka, osvježenja i izuzetno zanimljivih priča bilo je vrijeme krenuti prema selu Komaji gdje je o tradiciji sela, vinu i vinskim običajima pokraj spomenika vinu prvo govorio gospar Andro Crvik, predsjednik udruženja konavoskih vinara, a zatim u vinariji Crvik sudionicima ture više o obiteljskom poslu i vinima rekao je Petar Crvik. Pri povratku u Popoviće uz predivne vidike i peizaže tura je završila u agroturizmu Klaić gdje se domaćini bave proizvodnjom vina i turizmom. Posjeduju jedan od najstarijih vinskih podruma u Konavlima, a svi zainteresirani u njihovim prostorijama mogu vidjeti i mnoštvo predmeta koji su se nekada upotrebljavali u svakodnevnom životu.

Iz Agroturizma Konavle zahvaljuju se svim sudionicima koji su pomogli u uspješnoj realizaciji pješačkih tura kao i svim medijima i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na potpori.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA