Završena rekonstrukcija lukobrana Puntin vrijedna 10.5 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom nazočio je završnoj konferenciji projekta rekonstrukcije lukobrana Puntin u Korčuli.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom čestitao svim uključenima u ovaj projekt, ističući kako je Županijska lučka uprava Korčula na čelu s ravnateljem Antom Tvrdeićem odradila važan projekt za Korčulu, vrijedan 10,5 milijuna kuna.

”Nakon Dominča i Porta Uš, te Račišća, slijedi veliki projekt luke Polačište”, rekao je župan te dodao kako Ministarstvo mora prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanska županija realiziraju još nekoliko lučkih projekata: Donje Čelo na Kalamoti, Trpanj, PPT Vela Luka, Drače, Ubli, Perna, Prigradica i Cavtat.
”Uz pomoć fondova EU ostvarujemo bolju povezanost otoka”, rekao je župan Dobroslavić.

Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” uključivala je poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula te redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom. Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” iznosi 10.519.750,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda 85% što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15% je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Rekonstrukcija lukobrana Puntin je prvi završeni projekt u nizu projekata lučke infrastrukture koji provode lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, a koji se financiraju sredstvima iz fondova EU.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.