21.8 C
Dubrovnik
Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaVijestiZavršena rekonstrukcija lukobrana Puntin vrijedna 10.5 milijuna kuna

Završena rekonstrukcija lukobrana Puntin vrijedna 10.5 milijuna kuna

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom nazočio je završnoj konferenciji projekta rekonstrukcije lukobrana Puntin u Korčuli.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom čestitao svim uključenima u ovaj projekt, ističući kako je Županijska lučka uprava Korčula na čelu s ravnateljem Antom Tvrdeićem odradila važan projekt za Korčulu, vrijedan 10,5 milijuna kuna.

”Nakon Dominča i Porta Uš, te Račišća, slijedi veliki projekt luke Polačište”, rekao je župan te dodao kako Ministarstvo mora prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanska županija realiziraju još nekoliko lučkih projekata: Donje Čelo na Kalamoti, Trpanj, PPT Vela Luka, Drače, Ubli, Perna, Prigradica i Cavtat.
”Uz pomoć fondova EU ostvarujemo bolju povezanost otoka”, rekao je župan Dobroslavić.

Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” uključivala je poboljšanje temeljnog tla, ojačanje i povezivanje konstrukcije lukobrana, uklanjanje neadekvatne školjere, ugrađivanje nove višeslojne školjere te radove na građevini kojima će se lukobran trajno zaštititi od oštećenja i deformacija što će omogućiti sigurno prometovanje i pristajanje brodova na području zapadne obale luke Korčula te redovito povezivanje luke Korčula s obližnjim otocima i kopnom. Ukupna vrijednost projekta “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” iznosi 10.519.750,00 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda 85% što iznosi 8.941.787,50 kuna. Ostatak od 15% je financiran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Rekonstrukcija lukobrana Puntin je prvi završeni projekt u nizu projekata lučke infrastrukture koji provode lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije, a koji se financiraju sredstvima iz fondova EU.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Danas objavljeno

Dubrovnktv.net

Najnoviji komentari

KOMENTAR TJEDNA